• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische zwembond delibereert 4x200m-ploeg voor WK: "Zeer goed"

  " "

  De 4x200m-ploeg kwam 1 seconde tekort voor de limiet voor het WK in Gwangju.

  De Belgische zwembond heeft gisteravond beslist om de aflossingsploeg op de 4x200 meter vrije slag toch mee te nemen naar het WK in Zuid-Korea. De ploeg kwam 1 seconde tekort voor de limiet, maar de bond stelde zich soepel op. Er gaan in juli 6 individuele zwemmers en 2 ploegen naar Gwangju.

  Op het BK zwemmen afgelopen weekend was het al een hot topic, gisteravond moest de selectiecommissie van de bond de beslissing nemen over de 4x200m-ploeg. De 4x100m-ploeg was al zeker van Gwangju (12-28 juli).

   

  Ronald Gaastra, hoofdcoach van de Vlaamse Zwemfederatie, verwoordde het zondagavond dat het onnozel zou zijn om de 4x200m niet mee te nemen naar het WK. Voor de toekomst van de jonge jongens, om ervaring op te doen, maar ook omdat de top 12 van het WK een ticket voor Tokio 2020 afdwingt. "Het zou dom zijn om zo'n kans te laten liggen. Zoveel kansen zijn er immers niet voor een aflossing om zich te plaatsen voor de Spelen."

   

  En de bond volgde die redenering dus. Er hoeft maar 1 extra zwemmer mee. Bovendien tonen Pieter Timmers en Louis Croenen zich ook geïnteresseerd en zou zo die seconde al snel ingehaald worden. Gaastra is heel blij met de beslissing: "Dit is zeer goed nieuws. We gaan ons stinkende best doen!"

   

  Het BK was de laatste kans voor een WK-limiet. België stuurt naast de 2 ploegen 6 individuele zwemmers uit naar Gwangju: Pieter Timmers, Louis Croenen, Kimberly Buys, Fanny Lecluyse, Fleur Vermeiren en Valentine Dumont.