• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins richt zich tot Campenaerts: "Ga naar Ineos, je zou het verschil zien"

  Campenaerts verloor zondag tijd door mechanische pech in de Giro-tijdrit.

  In zijn podcast keerde Bradley Wiggins nog eens terug op de mechanische pech van Victor Campenaerts in de Giro-tijdrit. "Een team als Lotto-Soudal gaat niet georganiseerd te werk tijdens zo'n tijdrit. En dat kostte Campenaerts de zege in de tijdrit", zegt de Tour-winnaar en de olympische tijdritkampioen van 2012.

  "Campenaerts verliest tijdritzege door ongeorganiseerd team"

  Sir Bradley Wiggins volgt het wielrennen nog altijd met een vergrootglas. In zijn laatste podcast had de Brit medelijden met Victor Campenaerts, die vorige maand nog het werelduurrecord afsnoepte van Wiggins.

   

  Campenaerts zag in de Giro-tijdrit de zege aan zijn neus voorbijgaan door mechanische pech. "De mecanicien hielp Campenaerts niet echt", zegt Wiggins.

   

  "Een team zoals Lotto-Soudal gaat niet georganiseerd te werk tijdens zo'n tijdrit. En dat kostte Campenaerts de ritzege. Ik vind het vreselijk voor Campenaerts. Hij verdiende beter dan dat, want hij was een favoriet voor de dagzege."

   

  "Andere teams zijn veel gedetailleerder bezig met alles. Sky (Ineos), Mitchelton en Garmin (nu Education First) zijn beter georganiseerd tijdens tijdritten, omdat ze een achtergrond hebben op de piste. In de Tour zou Sky voor die ene tijdrit een mecanicien laten overvliegen en hij zou dat allemaal perfect doen."

  VIDEO: De fietswissel van Campenaerts tijdens de tijdrit

  "Bij Ineos zou Campenaerts het verschil zien"

  Wiggins zou de werelduurrecordhouder liever bij een andere ploeg zien. "Campenaerts zit in het grootste Belgische team Lotto-Soudal, dat nog werkt zoals in 1974", zegt de Brit.

   

  "Als Campenaerts naar Sky (Ineos) zou gaan, dan zou hij het verschil zien. Maar wat zal er gebeuren? Lotto-Soudal zal hem veel geld  bieden en Campenaerts zal zijn contract bij de ploeg verlengen met 3 jaar. En hij zal daar blijven. Maar je kan zoveel meer zijn, Victor", richt Wiggins zich tot Campenaerts.

   

  Het doet Wiggins denken aan de Franse renners. “Fransen die in Franse teams rijden konden in de Tour bijna nooit een rit winnen. Maar een van de eerste Franse renners die voor een niet-Frans team durfde te rijden, was Sylvain Chavanel. En hij brak
  helemaal door: Chavanel boekte ritzeges in de Tour en won ook bijna de Ronde
  van Vlaanderen."

   

  "Alaphilippe is een andere Fransman die niet in Franse loondienst rijdt. Maar een Démare, bijvoorbeeld, blijft zijn hele carrière in Frankrijk", zucht Wiggins.

   

  Behalve Campenaerts geeft Wiggins nog een andere renner de raad om naar Ineos te trekken. "Tom Dumoulin zou de ideale renner zijn voor die ploeg."