• home
 • video
 • pas verschenen

  Osasuna promoveert zonder te spelen weer naar eerste in Spanje

  " "

  Fran Merida van Osasuna.

  Osasuna mag zich na 2 jaar opnieuw lid van de Primera Division noemen. De club uit Noord-Spanje is zeker van de promotie uit tweede klasse na het verlies gisteravond van nummer 3 Albacete bij nummer 2 Granada (0-1).

  Osasuna telt op 3 speeldagen voor het einde 4 punten meer dan Granada en 6 punten meer dan Albacete. De top 2 in de Segunda Division promoveert rechtstreeks. Osasuna speelde zelf zondag 0-0 gelijk bij Cadiz en kon dus de promotie vieren in zijn luie zetel.

   

  Toen de promotie bekend was, trokken duizenden fans naar het Plaza del Castillo in Pamplona om te vieren. De spelers - mét de spelersbus - kwamen duchtig meedoen en werden al een eerste keer gehuldigd.

   

  Osasuna zat begin dit millennium 14 jaar op een rij in de eerste afdeling. Uitschieters waren de finale van de Copa del Rey in 2005, de 4e plaats in La Liga in 2006 en de halve finale van de UEFA Cup in 2007.

   

  Sinds de degradatie in 2014 gaat het op en af: promotie in 2016, degradatie in 2017 en nu weer promotie.

  Tweets over de promotie: