• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Maradona hekelt docu: "Werd betaald om achter bal te lopen, heb niemand opgelicht"

  Diego Maradona is trainer in de Mexicaanse 2e klasse.

  Diego Maradona heeft kritiek op de nieuwe film over zijn leven. Maradona is boos op de manier hoe hij omschreven wordt op de poster van de film: "Diego Maradona: Rebel. Held. Oplichter. God."

  Maradona vraagt zijn fans om niet naar de nieuwe film over zijn leven te gaan kijken. Volgens de Argentijn wordt hij in de film onterecht geportretteerd als een oplichter. "Ik speelde voetbal en werd betaald om achter een bal te lopen, maar ik heb nooit iemand opgelicht", vertelt de Argentijnse vedette aan het Spaanstalig televisienetwerk Univision.

   

  Maradona heeft de documentaire zelf nog niet gezien. "Ik hou niet van de titel en dat wil zeggen dat ik niet van de film zal houden. Ga er niet naar kijken."

  Ik speelde voetbal en werd betaald om achter een bal te lopen, maar ik heb nooit iemand opgelicht.

  "Het zal emotioneel zijn voor hem"

  Regisseur Asif Kapadia, die al documentaires maakte over Ayrton Senna en Amy Winehouse, keek uit naar de reactie van Maradona en vindt dat de wereldkampioen van 1986 beter wel naar de bioscoop trekt.

   

  We gebruiken veel archiefbeelden", legt de cineast uit. "Er zullen veel beelden bij zitten van zijn familie en zijn kinderen, die hij zelf nog nooit gezien heeft. Dus ik denk wel dat het emotioneel zal zijn voor hem."


  De documentaire van zo'n 2 uur biedt geen nieuwe inzichten in het leven van Maradona. Het gaat over de opkomst en de ondergang van de Argentijn in Napels. 

   

  De film werd vorig weekend voor het eerst getoond aan het publiek op het filmfestival in Cannes, Frankrijk. De officiële lanceerdatum in de Belgische zalen is 31 juli.

  VIDEO: Kijk naar de trailer van Diego Maradona

  "De hand van God"

  Eén van de momenten uit de carrière van Maradona die bijna iedereen kent is de goal met zijn hand tegen Engeland in de kwartfinales van het WK in 1986 in Mexico. De Argentijn heeft pas in 2006 toegegeven dat hij met zijn hand scoorde. Hij noemde het al die jaren "de hand van God".

   

  Maradona is tegenwoordig coach bij Dorados de Sinaloa in de Mexicaanse 2e klasse. De Argentijn kreeg veel aanbiedingen uit eigen land, maar heeft besloten zijn Mexicaanse avontuur voort te zetten.

  Diego Maradona scoorde op het WK 1986 tegen Engeland met "de hand van God".