• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kersvers international Van Crombrugge: "Mijn telefoon sloeg op hol"

  Hendrik Van Crombrugge

  Bondscoach Martinez: "Van Crombrugge is een moderne keeper die goed meevoetbalt."

  Het witte konijn uit de hoed van bondscoach Martinez voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Schotland is ongetwijfeld Hendrik Van Crombrugge. "Een mijlpaal in mijn carrière", reageert de 26-jarige doelman van Eupen, die ondertussen ook op een transfer aast.

  Bondscoach: "Hij is er klaar voor"

  Hendrik Van Crombrugge mag samen met certitudes Courtois, Mignolet en Sels opdraven bij de nationale ploeg. De doelman van Eupen profiteert zo van de afwezigheid van Koen Casteels. De nummer 1 in het doel van Wolfsburg is al enkele weken out met een spierblessure aan zijn dij. 

   

  Bondscoach Martinez lichtte tijdens de persconferentie zijn keuze toe: "We volgen Hendrik al 3 jaar. Hij is een moderne keeper die goed meevoetbalt."

   

  "Hij staat bij Eupen een beetje in de schaduw van jongens als Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels en Matz Sels, maar hij verdient deze selectie. Ik voel dat Hendrik klaar is voor deze stap", aldus de bondscoach.

  We volgen hem al 3 jaar.

  Roberto Martinez

  Van Crombrugge: "Sms'jes, appjes..."

  Voor Hendrik Van Crombrugge komt de selectie als een complete verrassing. "Toen de persconferentie aan de gang was, begon mijn telefoon opeens op hol te slaan", vertelt de keeper aan Sporza. "Sms’jes, appjes, sociale media … Allemaal met het bericht dat ik geselecteerd was voor de kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels.”

   

  "Ik heb Martinez op voorhand niet gehoord. Ik zat de vorige kwalificatiewedstrijden al een paar keer in de preselectie, maar dit is toch een totale verrassing. Ik had er niet meteen rekening mee gehouden om geselecteerd te worden", zegt Van Crombrugge.

   

  De 26-jarige doelman doorliep al verschillende jeugdreeksen bij de nationale ploeg. Dat hij nu ook bij de grote jongens mag aantreden, is een droom die werkelijkheid wordt.

   

  "Het is een heel mooie erkenning en zeker en vast een mijlpaal in mijn carrière tot dusver. Ik zat bij de jeugd wel altijd bij de nationale selectie. Dan hoop je vroeg of laat er ook eens bij te zijn bij de eerste ploeg. Om dan nu op 26-jarige leeftijd als doelman van Eupen erbij te zijn voor een eerste keer, dat is gewoon prachtig."

  Hendrik Van Crombrugge

  "Prachtig voor een doelman van Eupen", beseft Hendrik Van Crombrugge.

  "Ik weet nog niet welk nummer ik ga zingen"

  In de selectie van bondscoach Martinez komt de kersverse international alvast enkele
  bekende gezichten tegen. 

   

  “Ik ken er een paar jongens van mijn generatie: Romelu Lukaku en Thorgan Hazard bijvoorbeeld", vertelt Hendrik Van Crombrugge. "Met Michy Batshuayi heb ik nog bij de jeugd van Standard gespeeld en Timothy Castagne ken ik ook nog van bij de topsportschool in Standard."

   

  "Ik kijk er enorm naar uit, al weet ik nog niet welk nummer ik ga zingen. Ik ga er nu alvast werk van maken. Ik heb nog wel wat tijd om te repeteren, zodat ik toch zeker geen slecht figuur sla."

  Lukaku, Thorgan Hazard, Batshuayi en Castagne ken ik nog.

  Hendrik Van Crombrugge

  Over toekomst: "Deze zomer stap hogerop"

  De selectie van Hendrik Van Crombrugge voor de nationale ploeg komt alvast op het juiste moment, want de doelman van Eupen aast deze zomer op een transfer.

   

  "Er liggen nog geen concrete aanbiedingen op tafel, maar er zijn wel meerdere clubs die al een paar maanden in contact zijn met mijn makelaar. Nu is het afwachten tot een van die geïnteresseerden in actie schiet", geeft Van Crombrugge mee.

   

  "Alle competities lopen op hun einde. De clubs zullen dus beetje bij beetje wel in actie komen en hun transferlijstjes afwerken. Hopelijk is er op tijd duidelijkheid, zodat ik de hele voorbereiding kan meemaken met mijn nieuwe club."