• home
 • video
 • pas verschenen

  Curry - Stephen dan - loodst Golden State naar 5e NBA-finale op een rij

  " "

  Stephen (r) troost zijn broer Seth na de beslissing in de Western Conference.

  Titelverdediger Golden State is in de NBA de eerste finalist van de jaargang 2018-2019. Het versloeg de Trail Blazers in Portland een 4e en beslissende keer: 117-119 na een verlenging. Het is nog maar de 2e keer dat een NBA-team 5 keer op een rij de grote finale speelt.

  Het is van de Boston Celtics, die van 1957 tot 1966 10 keer naeen de finale haalden (en 9 keer wonnen), dat een team 5 op een rij haalt. De Warriors mochten gisteren andermaal Stephen Curry bedanken.

   

  De spelverdeler maakte 37 punten, pakte 13 rebounds en strooide 11 assists. En dat was ook nodig om een achterstand van 17 punten goed te maken. Voor de 3e match op een rij in deze finale van de Western Conference draaiden de Warriors de rollen om in het 4e kwart.

   

  Draymond Green, die in de vorige wedstrijd de beslissing forceerde, kwam ook tot een "triple double" (18 ptn, 14 rbs, 11 ass). Curry en Green zijn de eerste ploegmaats in de geschiedenis van de NBA die in een play-offduel "triple doubles" laten optekenen.

   

  Golden State klaarde de klus andermaal zonder zijn topschutter. Kevin Durant is out met een kuitblessure. "Dit team kende een seizoen met hoogtes en laagtes, maar we hebben altijd oplossingen gevonden voor onze problemen. Deze match is naar het beeld van ons seizoen: wij geven nooit op", reageerde Green.

   

  Voor Stephen was het een bijzondere partij: bij Portland speelt zijn broer Seth. Golden State speelt in de grote finale vanaf 30 mei tegen Toronto of Milwaukee. Milwaukee, de beste ploeg van de reguliere competitie, leidt met 2-1 tegen Toronto in de Eastern-finale.

   

  Golden State speelde zijn vorige vier finales tegen Cleveland. Enkel in 2016 waren de Cavaliers beter. LeBron James zorgde toen voor de allereerste titel voor Cleveland.

  Een broer-broermomentje:

  Tweets en beelden van de wedstrijd: