• home
 • video
 • pas verschenen

  Giroud blijft bij Chelsea tot 2020: "Hij is altijd een cruciale speler geweest voor de club"

  Olivier Giroud scoorde dit jaar al 10 doelpunten op het Europese toneel.

  Olivier Giroud heeft zijn contract bij Chelsea met één jaar verlengd. De 32-jarige Fransman kan nog topschutter worden in de Europa League. "Ik wilde echt nog minstens een jaar bij Chelsea blijven", vertelt hij.

  Chelsea kan nog een jaartje langer rekenen op de Franse spits. Olivier Giroud kwam in januari 2018 naar Chelsea na een periode van 4 jaar bij Arsenal. De Fransman voelde zich onmiddellijk thuis op Stamford Bridge. "Van in het begin was ik een deel van de familie, van de ploeg", reageert de spits.

   

  "We zijn als club heel blij dat Olivier nog een seizoen bij Chelsea speelt. Hij heeft in zijn periode bij de club geduld moeten hebben en moeten knokken voor speelkansen, maar hij heeft altijd een positieve impact gehad op de ploeg", vertelt Chelsea-directeur Marina Granovskaia.

   

  "Of het nu zijn onbaatzuchtigheid is of zijn 10 doelpunten in de Europa League zijn, hij is altijd een cruciale speler geweest in de ploeg. We hopen dat hij Chelsea kan helpen om de overwinning te halen in de finale in Bakoe."

  Topschutter in Europa League

  "Ik kijk heel erg hard uit naar de finale van de Europa League in Bakoe. Zeker omdat het tegen Arsenal is", zegt Giroud. De Fransman is de absolute topschutter in de Europa League voor Chelsea. Hij is de eerste speler van de club ooit die 10 of meer doelpunten maakte in een Europese campagne.

   

  Giroud staat momenteel op een gedeelde 1e plaats in de topschutterstand van de Europa League. Wissam Ben Yedder van Sevilla en Luka Jovic van Eintracht Frankfurt hebben ook elk 10 doelpunten achter hun naam staan. Giroud kan wel, door in de finale te scoren, alleen aan de leiding komen.

  De perfecte hattrick

  Giroud maakte tegen Dinamo Kiev in de achtste finales de perfecte hattrick. Eén doelpunt met zijn linkervoet, één met zijn rechtervoet en een derde met zijn hoofd. Bekijk hier de doelpunten: