• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Er was weinig vertrouwen in Samatta, maar hij is volledig ontploft"

  Philippe Clement was in Extra Time vol lof voor zijn spits Samatta.

  Ally Samatta heeft het seizoen afgesloten met 23 doelpunten. Daarmee eindigt de aanvaller van KRC Genk als 2e in de topschuttersstand, na Hamdi Harbaoui, die er 25 scoorde.

  "Samatta is een fantastische jongen. Een jaar geleden zat hij nog met veel twijfels. Hij had weinig zelfvertrouwen en was te lief voor zijn concurrenten binnen de ploeg", zei Philippe Clement, de trainer van Samatta bij Genk,  gisterenavond in Extra Time.

   

  "Ally is iemand die als bankzitter heel blij was voor zijn concurrent telkens als die een doelpunt maakte. "Fantastisch gedaan", zei hij daar dan tegen."

   

  "Maar hij is dit seizoen ontploft. Hij scoorde aan de lopende band en heeft daarnaast heel hard voor de ploeg gewerkt: ruimte gecreëerd en heel veel verdedigend werk opgeknapt."

   

  Alle competities bij elkaar was Samatta dit seizoen goed voor 32 goals: 9 met links, 10 met zijn hoofd en 13 met rechts.

   

  Clement: "Ally is een complete spits die niet alleen met zichzelf bezig is. In het begin was er binnen de club een zeer sterke strekking voor de Griek Karelis, die heel goed gepresteerd had en ook vlot scoorde. Er was weinig vertrouwen in de kwaliteiten van Samatta, maar gelukkig zijn we met Samatta doorgegaan."

  "Had Ally topschutterstitel gegund"

  Toch is Samatta niet de topschutter van de Belgische competitie geworden. Dat is Hamdi Harbaoui, die voor Zulte Waregem twee keer meer scoorde, weliswaar na deelname aan POII.

   

  Clement: "Ik had Ally die titel nochtans wel gegund. We moeten volgend seizoen misschien eens nadenken over een topschutter in POI en POII, want dit slaat echt op niks."