• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verschaeren is opvallendste naam in selectie Walem voor EK U21

  Yari Verschaeren

  Yari Verschaeren is een van 5 spelers van Anderlecht in de selectie.

  Yari Verschaeren is door Johan Walem van de U19 naar de U21 overgeheveld met het oog op het EK. Voor de rest telt de selectie weinig verrassingen. Zinho Vanheusden en Landry Dimata zijn er door blessures niet bij.

  Yari Verschaeren maakte tot voor kort deel uit van de U19 van Jacky Mathijssen, die in maart op de valreep de kwalificatie voor het EK uit handen zag glippen. Maar Verschaeren (17) bewees de voorbije maanden bij Anderlecht genoeg om toch naar het EK te mogen, maar dan bij de U21.

   

  Johan Walem zag zijn selectie geplaagd door blessures, met name van sterkhouders Zinho Vanheusden en Landry Dimata. Zo kwam er onder meer een plaatsje vrij voor Verschaeren.

   

  Hij zal trouwens niet de enige speler van Anderlecht zijn, want ook Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu werden opgeroepen. Hiermee is paars-wit hofleverancier van de beloften. Kampioen Genk levert 4 spelers (Jackers, Wouters, De Norre en Heynen).

   

  Het EK vindt van 16 tot 30 juni plaats in Italië en San Marino. België is ingedeeld in een loodzware groep met gastland Italië, Spanje en Polen. De halvefinalisten plaatsen zich voor de Olympische Spelen.