• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Als je voor iemand uitzondering moet maken als speler-trainer, is het voor Kompany"

  De analisten van Extre Time.

  De aanstelling van Vincent Kompany als speler-trainer van Anderlecht blijft gespreksonderwerp nummer 1 in de Belgische voetbalwereld. Ook de analisten van Extra Time gingen maandagavond dieper in op het thema. Marc Degryse is alvast een grote voorstander van het concept.

  "We zagen de grote Vincent Kompany zaterdagavond zijn 12e trofee met City in de lucht steken, als leider van een van de beste clubs ter wereld", begon Marc Degryse zijn Moment van de Week uit te leggen.

   

  "Als je me toen gezegd had dat die man een dag later trainer van Anderlecht zou worden, dan zou ik dat nooit geloofd hebben. Dat is iets dat ik niet voor mogelijk achtte."

   

  "Het was schrikken, maar wel in positieve zin. Dit is straffe kost."

   

  Jan Mulder: "Het ontroerde me bijna dat Kompany zo'n band met Anderlecht heeft. Het is onwaarschijnlijk wat hij nu doet."

   

  "Precies", pikt Marc Degryse in. "Je denkt dat iemand als Kompany in het buitenland, in de VS bijvoorbeeld, nog een paar jaar gaat spelen en daar zoals een Ibrahimovic en Rooney als een soort ambassadeur van het voetbal op de voorgrond treedt."

   

  Mulder: "En Kompany is niet zo dom dat hij niet weet dat het heel erg lastig zal worden in Anderlecht, vooral ook omdat hij geen trainer is."

   

  Degryse: "Neen, maar goed, al doende leert men, Jan."

   

  Mulder: "Dat is nu precies wat je in Anderlecht niet moet hebben op dit moment: mensen die al doende leren."

  "Een marketingstunt van Anderlecht"

  Filip Joos stelde een vraag aan Philippe Clement: "Had jij na jouw voetballoopbaan meteen T1 kunnen worden in Genk?"

   

  Clement: "Neen. Ik ben blij met de stappen die ik gezet heb. Maar Kompany gaat dit niet alleen doen, he. Je kunt onmogelijk zelf meetrainen én training geven, want je moet fit blijven, om maar iets te zeggen."

   

  Mulder: "De baas staat op het veld en zit niet op de bank: dat lijkt me iets uit lang vervlogen tijden."

   

  Degryse: "Dat is net het mooie: de uitdaging die Kompany aangaat. Ik ben eigenlijk ook niet voor het principe van speler-trainer, maar als je één uitzondering moet maken, is dat toch voor Vincent Kompany om Anderlecht weer op de rails te krijgen."

   

  Joos: "Het is een marketingstunt van Anderlecht. Daarom raakte dit nieuws net voor de laatste wedstrijd bekend, om die 6e plaats in POI weg te moffelen."

  "Kompany is al 15 jaar trainer"

  "Als er iemand is die de kwaliteiten heeft om een toptrainer te worden, dan is het toch Vincent Kompany", werpt Marc Degryse op.

   

  Joos: "Dat weet ik niet." Degryse: "Neen?" Joos: "Ik hoop het voor hem, maar er zijn toch topvoetballers genoeg die geen goeie trainer zijn? Die vraag mag je je toch stellen?"

   

  Degryse: "Kompany is als speler toch al 15 jaar voor een stuk trainer? Natuurlijk zie ik een trainer in hem. Als hij het niet kan met zijn communicatievaardigheden en ervaring... Het is een geweldige zaak."