• home
 • video
 • pas verschenen

  20-jarige Bjerg: "Werelduurrecord van Campenaerts schrikt me niet af"

  Bjerg werd vorig jaar beloftewereldkampioen tijdrijden in Innsbruck.

  Bjerg werd vorig jaar beloftewereldkampioen tijdrijden in Innsbruck.

  Met 55,089 kilometer verpulverde Victor Campenaerts vorige maand het werelduurrecord van Bradley Wiggins. Maar heel veel indruk maakte dat niet op de 20-jarige Deen Mikkel Bjerg. 

  Kent u Mikkel Bjerg? De 20-jarige Deen kroonde zich de voorbije 2 jaar telkens tot wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Bjerg rijdt bij het Amerikaanse opleidingsteam van Axel Merckx en waagde zich vorig jaar aan 2 werelduurrecordpogingen. In Denemarken reed hij toen bij zijn beste poging 53,730 kilometer bij elkaar.

   

  Vorige week was Bjerg te bewonderen in de Tour of California, waar hij vragen voorgeschoteld kreeg over het werelduurrecord van Victor Campenaerts (55,089 kilometer).

   

  "Ik heb echt respect voor Campenaerts' poging en werelduurrecord, maar het schrikt me niet af", zegt de jonge Deen aan Cyclingnews. "Zijn record geeft me niet per se meer motivatie. Maar ik besef wel dat ik mijn niveau wat zal moeten opdrijven."

   

  Bjerg is ervan overtuigd dat hij Campenaerts kan benaderen. Toen hij bij zijn poging 53,730 kilometer reed, was dat op een piste die 10 meter boven de zeespiegel ligt. "Als ik mijn werelduurrecordpoging op hoogte had gedaan, had ik wat meer meters gemaakt."

   

  "Maar omdat het budget van mijn team het niet toelaat om op hoogte een poging te ondernemen, zal ik dit najaar weer een werelduurrecordpoging doen op zeeniveau. Ik hoop dat ik 500 tot 800 meter meer rijd dan vorig jaar."

  "Maar dan heb ik nog altijd 500 meter nodig om Campenaerts te verslaan. En ik denk dat ik die meters kan winnen door een poging op hoogte te doen." 

  Bjerg klopte dit jaar Pidcock in Le Triptique des Monts et Châteaux