• home
 • video
 • pas verschenen

  Beste doelman Franse competitie is voor het eerst opgeroepen bij Les Bleus

  Maignan werd opgeroepen ten koste van Steve Mandanda.

  Maignan werd opgeroepen ten koste van Steve Mandanda.

  Niet enkel Roberto Martinez maakte vandaag zijn selectie voor de Europese kwalificatiematchen bekend, ook Didier Deschamps stelde zijn 24 spelers voor. De opvallendste naam is die van doelman Mike Maignan. Vorige week werd hij nog verkozen tot beste doelman van de Ligue 1, nu mag hij aansluiten bij Les Bleus.

  Voor de Europese kwalificatiematchen tegen Turkije en Andorra koos bondscoach Didier Deschamps ervoor om 3 nieuwe namen in zijn selectie op te nemen.

   

  Mike Maignan, de 23-jarige doelman van Lille, is een van de jongens die zijn opwachting mag maken. Hij maakt zijn eerste optreden ten koste van vaste waarde Steve Mandanda, die met Marseille niet het beste seizoen beleefde. Maignan deed het wel uistekend. In 37 wedstrijden hield hij 15 keer de nul en leidde Lille daarmee naar een mooie 2e plaats.

   

  Naast Maignan maken ook verdedigers Clement Lenglet (Barcelona) en Léo Dubois (Lyon)  mogelijk hun debuut bij de nationale ploeg. Zij profiteren van de afwezigheid van PSG-speler Presnel Kimpembe, die verstek moet laten gaan door pubalgie. Aymeric Laporte (Manchester City) werd ook deze keer gepasseerd door Deschamps.

   

  In het aanvallende compartiment verkoos Deschamps Sevilla-spits Wissam Ben Yedder boven Alexandre Lacazette (Arsenal). "Hij is perfect tweevoetig, brengt snelheid en efficiëntie naar het team en hij scoorde al in enkele belangrijke wedstrijden", verklaart de Franse bondscoach die keuze.

   

  Op 2 juni speelt Frankrijk eerst een oefenmatch tegen Bolivia, voor ze op 8 juni naar Turkije trekken. 3 dagen later werken ze thuis de wedstrijd tegen Andorra af. Frankrijk staat na 2 overwinningen momenteel samen met Turkijke op kop in zijn kwalificatiegroep.

  De 24 Franse namen: