• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Studenten uit Wales knokken zich naar Europa League-kwalificaties

  Cardiff Metropolitan University FC neemt volgend seizoen deel aan de EL-kwalificaties.

  Cardiff Metropolitan University FC heeft voor een stunt gezorgd. De studentenploeg van de universiteit van Cardiff in Wales plaatste zich voor de kwalificatierondes van de Europa League. 

  In Wales hebben studenten de voetbalwereld verbaasd. Cardiff Metropolitan University FC is een ploeg van de universiteit van Cardiff, die in de Welshe Premier League speelt. De ploeg bestaat uit masterstudenten en doctoraatstudenten die geen voetballoon krijgen en enkel voor hun plezier voetballen.

   

  In de play-offs speelde Cardiff tegen Bala Town om een plaats in de kwalificatierondes van de Europa League. Strafschoppen moesten uitmaken wie op het Europese niveau zou mogen uitkomen.

   

  Doelman Will Fuller was de held van de dag. Hij hield 3 penalty's tegen. Eliot Evans trapte de winnende strafschop hard binnen. Een triomf voor de studentenploeg die al 3 jaar probeert een Europees ticket te bemachtigen.

   

  Niet enkel de mannenploeg van de universiteit van Cardiff doet het goed. De vrouwenploeg zal volgend seizoen deelnemen aan de Champions League.

  Bekijk hier de laatste strafschop