• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vlaamse Kruis biedt excuses aan omdat het Sorløth niet van het veld droeg

  Gisteren moest Alexander Sorløth door zijn eigen medische staf naar binnen gedragen worden. Het Vlaamse Kruis stond erbij en keek ernaar. Een inschattingsfout, zo klinkt het nu.

  "Toen Sorløth door zijn enkel ging, reageerde de medische staf van Gent alert en behandelde hem op het terrein", laat de club weten. "Het was duidelijk dat hij niet op eigen kracht van het terrein zou kunnen gaan. Iedereen keek richting het Vlaamse Kruis, dat niet reageerde, omdat de lijnrechter de hulpverleners duidelijk maakte dat het niet nodig was."

   

  "Sorløth werd door de dokter en zijn assistent weggedragen, tot hij achter het doel opnieuw moest gaan zitten, de pijn verbijtend."

   

  Bij het Vlaamse Kruis bieden ze hun excuses aan: "We zijn al 25 jaar partner van AA Gent. Dit was een interne communicatiefout en een foute interpretatie van de gemaakte afspraken. Het Vlaamse Kruis en de hulpverleners betreuren het voorval en verontschuldigen zich bij de speler en de club."

   

  Sorløth, die gehuurd werd van Crystal Palace, liep een scheurtje op in zijn ligamenten. Hij zal 4 tot 6 weken niet kunnen voetballen.