• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Renato Neto kiest voor KV Oostende: "Heb er enorm veel goesting in"

  Renato Neto

  KV Oostende wordt na Cercle Brugge en AA Gent de 3e Belgische club voor Renato Neto.

  Na 6 seizoenen AA Gent kiest Renato Neto voor een nieuwe pagina in zijn voetbalboek. KV Oostende is zijn volgende bestemming. "De honger is groot."

  Renato Neto werd met AA Gent kampioen in 2015, maar de voorbije jaren werd zijn rol door twee zware knieblessures steeds minder belangrijk. BIj KV Oostende wil de Braziliaanse middenvelder bewijzen dat hij nog niet is versleten.

   

  "Ik weet dat sommige mensen twijfels hebben, maar ik ben door verschillende dokters fit verklaard", zegt de nog altijd maar 27-jarige Neto. "Ik ben blij dat KVO mij de kans biedt om mezelf opnieuw te bewijzen. Aan mijn instelling zal het alvast niet liggen, want de honger is groot."

   

  Voorzitter Frank Dierckens is blij met de vangst. "Neto heeft bewezen dat hij een uitstekende voetballer is met de juiste mentaliteit. Zo iemand wilden we binnenhalen. Hij tekent hier een prestatiegericht contract, waardoor het financiële risico voor KVO beperkt is. Ik denk dat we écht een goeie transfer hebben gedaan."