• home
 • video
 • pas verschenen

  Eresaluten en zwanenzangen op slotdag: bloemen van leermeester voor leerling

  " "

  Philippe Clement leerde als T2 heel veel van voormalig Club Brugge-coach Michel Preud'homme.

  Traditioneel is het slot van de competitie ook het einde van heel wat voetbalrelaties. Of het moment om mensen in de bloemetjes te zetten en te bedanken. Een overzichtje.

  Bloemen van Preud'homme voor zijn voormalige T2

  Natuurlijk was er in Genk heel wat te vieren. Voor de 4e landstitel in de geschiedenis van de club was er meer dan 1 bloemetje nodig. Voor de aftrap had Michel Preud'homme, coach van tegenstander Standard, er alvast bij voor zijn Genk-collega. Die laatste leerde een groot deel van het vak onder de eerste bij Club Brugge. De twee zijn vrienden.

  Pierre Denier gaat maar wat graag op de foto met de spelersvrouwen

  Voor de laatste match tegen Standard betrok Genk jan en alleman in de viering. Ook de spelersvrouwen (en -kids) poseerden voor de wedstrijd voor de fotograaf. Teammanager Pierre Denier is de vreemde eend in de bijt.

  Genk-publiek bedankt aanvoerder Trossard met pakkende applauswissel

  Heeft Leandro Trossard zijn laatste match voor Genk gespeeld? 10 minuten na de rust haalde Clement zijn aanvoerder naar de kant. De decibelmeter ging de lucht in: bij fans en speler gingen de handen stevig op elkaar.

  Na het laatste fluitsignaal bestormen Genk-fans het veld

  Na het fantastische seizoen gaf het Genk-bestuur de supporters de kans om zich helemaal uit te leven. Niet alleen op de tribunes, maar ook op het voor hen heilige gras waar dit seizoen geschiedenis is geschreven.

  Vriend en vijand wuift Leye uit bij laatste wissel

  Mbaye Leye (36) speelde vrijdag tegen Waasland-Beveren zijn laatste match van zijn carrière. De Senegalese spits van Moeskroen, in 18 jaar profvoetbal goed voor 121 goals in meer dan 350 matchen op het hoogste niveau, kreeg een staande ovatie bij zijn wissel in de 83e minuut. Iedereen wenste hem het beste - mede- en tegenspeler - en hij kreeg een knuffel van beide coaches. De nederlaag kon hem niet deren: "Ik heb van niets spijt." 

  Bongonda (Z.Waregem) houdt het niet droog bij wissel

  Theo Bongonda kan wél met een overwinning afscheid nemen van de Gaverbeek: 2-1 tegen Union. De aanvaller zet een punt achter zijn 2e periode bij Zulte Waregem. Hij brak er door in 2013 en beproefde daarna zijn geluk in Spanje (Celta) en Turkije (Trabzonspor). In 2018 keerde hij terug naar Zulte Waregem. Waar hij volgend seizoen speelt, is nog niet bekend. Zijn naam valt bij Genk, Club en Anderlecht... 

  Fans roepen hem toe bij vrijschop, Bongonda bedankt hen

  STVV-aanhang bedankt spelers en staf

  Grappig: Kvilitaia zwaait net voor aftrap nog naar iemand in tribune

  Bij Gent-Anderlecht waren het niet het bestuur of de fans die iemand uitwuifden, maar nam Giorgi Kvilitaia die rol op het veld waar. De 25-jarige international wuifde uitgebreid naar iemand in de tribune. Maar of die hem gezien heeft...?

  Charleroi en zijn fans roemen aanvoerder Martos voor 300e match

  Francisco Martos (35) weet nog niet wat de toekomst brengt. De Spaanse verdediger, die sinds 2011 voor Charleroi speelt, is geheimzinnig over zijn toekomst. Zaterdag mocht de aanvoerder in de 2e helft invallen, het was zijn 300e match voor Charleroi. De fans eerden hem met een spandoek en zongen hem luid toe.