Ga naar de inhoud

CCC verlengt contract Van Hooydonck: "Ooit zelf kopman zijn in grotere koersen"

 ma 20 mei 2019 16:33
Nathan Van Hooydonck is een goede knecht van Greg Van Avermaet.

Nathan Van Hooydonck heeft zijn contract bij CCC met één jaar verlengd tot 2021. De 23-jarige renner rijdt sinds 2017 in de WorldTour. "Van Hooydonck is een waardevolle knecht voor Van Avermaet", zegt teammanager Jim Ochowicz.

"Wij geloven dat Nathan een renner is met veel talent, hij heeft een grote toekomst voor zich", verklaart Ochowicz. "Hij is een waardevolle knecht, maar hij is ook zeker in staat om zelf resultaten te halen."

 

Van Hooydonck is blij met de verlenging van zijn contract. "Ik voel mij gewaardeerd in de ploeg voor het werk dat ik verricht. Deze contractverlenging toont aan dat de ploeg potentieel ziet in mij."

In de toekomst voor eigen succes

De 23-jarige Belg leert veel van ervaren renners als Greg Van Avermaet bij CCC, maar wil ooit wel voor zichzelf rijden. "In kleinere koersen zou ik graag voor eigen resultaat rijden. Binnen een paar jaar hoop ik zelf kopman te zijn in de grotere koersen", besluit Van Hooydonck.


Van Hooydonck rijdt sinds 2017 bij de WorldTour-ploeg. Hij werd eerst klaargestoomd in het opleidingsteam van BMC. WorldTourformatie CCC nam in  2018 de licentie van BMC over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.