• home
 • video
 • pas verschenen

  Colombiaanse renner Amador is betrapt op anabole steroïden

  Juan José Amador is 21 jaar jong.

  Juan José Amador is 21 jaar jong.

  De Colombiaanse ploeg Manzana-Postobon komt weer in een slecht daglicht te staan. Na Wilmar Paredes (EPO) is nu ook Juan José Amador (anabole steroïden) tegen de lamp gelopen.

  De 21-jarige Juan José Amador is een derdejaarsprof bij Manzana-Postobon. Als prof reed hij nog geen noemenswaardige resultaten bij elkaar. Bij de junioren kroonde Amador zich tot Colombiaans kampioen in het tijdrijden.

   

  Amador testte vorig jaar positief tijdens een controle buiten competitie. Bij de jonge Colombiaan werden op 22 oktober sporen gevonden van Boldenone (anabole steroïden).

   

  Zijn team Manzana-Postobon kwam dit jaar al negatief in het nieuws door de positieve dopingtest van Wilmar Paredes. Hij werd betrapt op EPO. Omdat de Colombiaanse formatie nu 2 positieve gevallen heeft in 12 maanden tijd, draagt de UCI de zaak over naar de disciplinaire commissie. Die kan de ploeg 15 tot 45 dagen schorsen.