• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany neemt afscheid van City tijdens kampioenenviering: "I'm out!" (mic drop)

  Vincent Kompany

  Mic drop

  Vincent Kompany heeft tijdens de kampioenenviering van Manchester City zijn supporters een laatste keer kunnen uitzwaaien. Hij deed dat zoals we hem de voorbije jaren hebben leren kennen, welbespraakt en met humor.

  Het was al de 4e keer dat Vincent Kompany een kampioenenparade door de stad mocht meemaken, maar deze was extra speciaal. Niet omdat zijn doelpunt tegen Leicester City (uiteraard) werd verkozen tot Goal van het Seizoen, wél omdat hij er een laatste keer de supporters kon toespreken.

   

  "Toen ik die bal in de kruising jaste tegen Leicester wist ik dat het voorbij was. Beter dan dat kan niet. Ik heb alles gegeven voor jullie, ik heb niets meer over", sprak Kompany, tussen de eindeloze gezangen van "So here's to you, Vincent Kompany. City loves you more than you will know" door.

   

  Hierna kreeg Kompany beelden te zien van het concert van City-fan Noel Gallagher van gisteravond. Hierin richt het voormalige Oasis-boegbeeld zich tot zijn voetbalheld. "Vinny, het was een plezier om jouw vriend en supporter te zijn. Deze versie van Wonderwall is speciaal voor jou." Waarna de beelden van het concert - met levensgrote foto's van Kompany - overgingen in een zangstonde met spelers en supporters in Manchester zelf.

   

  Het laatste woord was voor Kompany zelf. "Jullie zijn de beste club van de wereld, of jullie de Champions League nu winnen of niet. Bedankt. Ik hou van jullie. I'm out!" Waarna hij mic drop-gewijs zijn microfoon liet vallen.

  De laatste woorden van Vincent Kompany

  Het eerbetoon van Noel Gallagher

  Foto's van de parade en de kampioenenviering