• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko en Wesley wuiven geëmotioneerd Club uit: "Mijn 3 dromen verwezenlijkt"

  " "

  Ivan Leko troost de huilende Wesley bij zijn wissel.

  Het was het einde van een tijdperk voor Ivan Leko en Wesley Moraes gisteren. De thuismatch tegen Antwerp was voor coach en aanvaller hun laatste wapenfeit bij Club Brugge. De twee namen uitgebreid afscheid van de supporters.

  Leko: "Mijn 3 dromen verwezenlijkt"

  Al bij het begin van de play-offs was het duidelijk dat Leko aan zijn laatste weken bezig was in Brugge. Gisteren nam Leko afscheid van fans en pers: "Het was moeilijk om ons op te laden voor de laatste match nu de titel weg was. Maar we wilden absoluut alles gegeven voor de fans, die stonden altijd achter ons."

   

  "Vorig seizoen beloofden we dat we dit seizoen beter zouden doen. En dat was ook zo: beter voetbal, meer punten, een mooie Champions League-campagne en veel spelers zetten stappen vooruit. Ik ben erg trots op wat we samen bereikt hebben."

   

  Na de match nam Leko uitgebreid afscheid van de fans in Jan Breydel: "Ik had altijd een heel goeie band met hen, als speler en als coach. Ze weten dat ik altijd alles gegeven heb voor Club. Mijn periode bij Blauw-Zwart zal altijd 1 van mijn mooiste herinneringen blijven."

   

  De Kroaat sprak op de persconferentie in het Engels. "Omdat ik heel emotioneel ben, ik voel me dan comfortabeler. Ik ben het bestuur dankbaar voor de kans die ze me 2 jaar geleden gaven."

   

  "Ik heb hier 3 grote dromen kunnen verwezenlijken: de 1e was om coach van Club te worden, de 2e was om de titel te pakken en de 3e was om op Anderlecht te winnen. En dan waren er nog mooie extra's: de 5-0 thuis tegen Anderlecht, de 0-4 op Gent,..."

   

  "Ik ben iedereen enorm dankbaar voor die 2 jaar: spelers, technische staf, bestuur en fans. In de laatste 3 maanden waren we het beste team van de play-offs. Daar ben ik supertrots op. Aan iedereen in de club zeg ik "Dank je en see you next time. Je weet nooit in voetbal. Op een dag zal ik terugkomen, maar vanaf morgen ga ik een andere richting uit."

  Ook Wesley weent: "In 3 jaar ontzettend veel bijgeleerd"

  Wesley, die in 2016 van Trencin overkwam, zoekt normaal ook andere oorden op: "Het zal pijn doen als ik straks naar een andere club verhuis. Bij mijn vervanging kon ik mijn tranen niet meer bedwingen, want ik wist dat mijn laatste wedstrijd voor Club erop zat. Ik zal Club Brugge nooit vergeten."

   

  "Dat ik straks hopelijk naar een grotere competitie zal kunnen gaan, heb ik allemaal aan Club te danken. Ik heb hier meer dan 3 jaar alles gegeven, maar Club heeft ook alles voor mij gedaan. Ik heb hier in 3 jaar ontzettend veel bijgeleerd."

   

  "Waar ik volgend seizoen zal spelen is nog 1 groot vraagteken. Hopelijk in Engeland, maar we zullen wel zien. Misschien kom ik zelfs nog terug om de voorbereiding van het komende seizoen mee te maken." 

  Meer van Leko: