Ga naar de inhoud

Gehandicapte coureur Billy Monger wint eerste GP na horrorcrash

 ma 20 mei 2019 13:04
Billy Monger geniet van zijn plaats op het hoogste trapje van het podium.

Billy Monger heeft zijn eerste GP gewonnen na zijn horrorcrash in 2017. De 20-jarige verloor na dat ongeval beide benen en rijdt nu in een speciaal aangepaste auto in de Euroformula Open-serie.

Billy Monger crashte in 2017 tijdens een Formule 4-race op het Donington Park-circuit. De jonge Brit zat bijna 90 minuten geklemd in zijn auto. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar verloor zijn 2 benen.

 

Monger kon met zijn aangepaste single-seater in de GP van Pau profiteren van een fout van zijn 2 voorliggers om zo aan de leiding te komen. De 20-jarige coureur bleef kalm en won zijn eerste GP.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Monger nam een slimme beslissing

Het 20-jarige talent rijdt dit seizoen voor Carlin in de Euroformula Open. Tijdens de opwarmingsronde van de GP in Pau nam Monger een beslissing die hem een stapje dichter bij de overwinning bracht.

 

De coureur besloot net voor de start om met regenbanden te rijden. Het begon lichtjes te regenen en Monger had veel meer grip dan zijn concurrnten die op "slicks" reden. 

 

Billy Monger kreeg in december 2018 de prijs voor Sportpersoonlijkheid van het Jaar van de BBC.

Bekijk hier de ontknoping van de race

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.