• home
 • video
 • pas verschenen

  Dinsdag maakt Martinez een nieuwe selectie met Rode Duivels bekend

  Roberto Martinez.

  Bondscoach Roberto Martinez maakt dinsdagmiddag in het nationale oefencentrum in Tubeke zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (8 juni) en Schotland (11 juni) bekend.

  Beide interlands worden in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Na zeges tegen Rusland (3-1) en Cyprus (0-2) staan de Rode Duivels met het maximum van de punten aan de leiding in groep I.

   

  Rusland, Kazachstan, Cyprus en Schotland hebben allemaal drie punten, dwergstaat San Marino is puntenloos laatste.     

   

  De Rode Duivels werkten hun wedstrijden in maart af zonder verschillende sleutelspelers, zoals Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Thomas Meunier en Romelu Lukaku.

   

  Met uitzondering van Lukaku kwamen deze spelers afgelopen weekend wel in actie met hun club. De spits miste de twee voorbije matchen met Manchester United wegens last aan zijn hamstrings, maar mogelijk raakt hij wel fit voor de komende interlands.     

   

  Deze keer staat er een vraagteken achter de naam Jan Vertonghen. De Tottenham-verdediger blesseerde zich aan zijn enkel tijdens de terugmatch van de halve finales van de Champions League tegen Ajax. Hij hoopt fit te geraken voor de finale van het kampioenenbal op 1 juni. Lukt dat, dan lijkt hij ook beschikbaar voor de nationale ploeg.

   

  Verder werd Jason Denayer vrijdag geopereerd aan zijn knie, waardoor hij vermoedelijk niet in de plannen van Martinez voorkomt.

   

  De Schotten openden hun campagne met een verrassende 3-0-nederlaag bij Kazachstan, en wonnen vervolgens met 0-2 van San Marino. Na de tegenvallende start werd Alex McLeish (ex-Genk) ontslagen als Schots bondscoach. Er is nog geen opvolger benoemd. Kazachstan ging verder met 0-4 onderuit tegen Rusland.

   

  De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich eind dit jaar rechtstreeks voor de eindronde van het EK, dat in 12 speelsteden wordt afgewerkt. Vier landen kwalificeren zich vervolgens nog via play-offs, bepaald door de eindstand in de vier divisies van de Nations League.