• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Dinsdag praat ik met Genk, woensdag met Club en daarna met buitenlandse clubs"

  Philippe Clement

  Philippe Clement beslist de komende dagen over zijn toekomst: "Dit mag geen weken duren."

  Philippe Clement heeft de knoop over zijn toekomst nog altijd niet doorgehakt. "Het irriteert mij dat er gesuggereerd wordt dat ik dat wél al gedaan heb", zegt de coach van kampioen Genk in Extra Time.

  Her en der kun je lezen dat Philippe Clement volgend seizoen niet meer bij Genk maar bij Club Brugge op de bank zal zitten. "Maar ik heb écht nog niets beslist", zweert Clement in Extra Time bij hoog en bij laag. "Het irriteert mij dat gesuggereerd wordt dat ik dat wél al gedaan heb."

   

  "Ik kon in de loop van het seizoen al voor veel geld naar de woestijn, maar dat interesseert mij niet. Ik wil een carrière uitbouwen als trainer. Voor de play-offs hoorde ik ook over buitenlandse interesse, maar ik wou pas na de play-offs beslissen. Ik zou het mezelf niet vergeven dat Genk geen kampioen zou worden omdat ik net die ene avond niet met Genk bezig was maar met mijn toekomst."

   

  "Ik heb dus nog niet gesproken, maar dat zal ik deze week wel doen. Morgen praat ik met Genk en woensdag met Club Brugge. Daarna met de buitenlandse clubs, maar die komen wel naar België. Ik weet nog niet welke richting ik ga, want ik wil weten hoe de verschillende projecten eruit zien. Eerder kan ik niet beslissen. Maar het wordt een heel moeilijke week."

   

  "Ik heb een heel emotionele band met Genk én met Club Brugge. Je kunt niet zeggen dat ik meer liefde heb voor een van beide. De keuze wordt voor een deel rationeel en voor een deel ook emotioneel."

   

  Kan de Champions League Clement niet over de streep trekken om bij Genk te blijven? "Dat speelt zeker mee, maar ik wil ook geen CL spelen om CL te spelen. Genk heeft er in het verleden met 6-0 en 7-0 verloren. Dan zal ik niet de meest vrolijke coach zijn."

  De keuze wordt voor een deel rationeel en voor een deel ook emotioneel

  Philippe Clement in Extra Time