Van der Poel: "Dom van mij om Schurter te volgen in het begin"

  Van der Poel twijfelt, maar zet dan toch Duits bier aan zijn lippen

  Mathieu van der Poel was naar Albstadt afgezakt om zich te verzekeren van een olympisch ticket voor Tokio. Met een 2e plaats in de eerste Wereldbeker van het seizoen heeft hij daarvoor meer dan voldoende. De veldrijder moest alleen Mathias Flückiger voor zich dulden.

  "Of het zwaar was? Het was vooral fun. Het was een van de leukste Wereldbekers die ik al gereden heb. Ik hoopte op regen en was dan ook superblij toen het met bakken uit de hemel viel."

   

  "Het was wel dom van mij om Nino Schurter in het begin te volgen, zeker omdat ik niet in topvorm ben. Ik blies mijn motor op. Het kostte me enkele ronden op mijn ritme terug te vinden."

   

  "Maar toen ik weer in mijn ritme kwam, ging het alsmaar beter met een tweede plaats als resultaat. Jammer genoeg kon ik niet winnen, net nu het met lukte om Nino te kloppen..." 

  Net nu het me lukt om Nino Schurter te kloppen, strand ik nog op de tweede plaats...

  Vol zelfvertrouwen naar de volgende afspraak

   

  Van der Poel mag dankzij zijn tweede plek en zijn zege in de shorttrackrace op vrijdag wel de leiderstrui aantrekken in Nove Mesto, de volgende afspraak in de Wereldbeker.

   

  "Het is een zalig gevoel om me met die trui klaar te maken voor de wedstrijd. Het geeft me ook een pak zelfvertrouwen voor Nove Mesto, één van mijn favoriete wedstrijden van het jaar. "

  Livestream Nove Mesto op 26 mei

  Nove Mesto wordt op 25 en 26 mei gereden en kunt u volgen met livestream op Sporza.be

  Beluister het interview:

  Renners geven de pint met 2 liter bier aan elkaar door

  Kort verslag van de wereldbeker:

  Ruime samenvatting: