Tristan Vandenbussche is Europees skiff-kampioen bij junioren

zo 19 mei 2019 15:27
Tristan Vandenbussche vorig jaar op het WK.

Skiffeur Tristan Vandenbussche (Brugse TR) heeft in Essen (Dui) de Europese titel bij de junioren veroverd. Henri Steyaert en Florian Chalmet (beiden KR Sport Gent) werden 5e in hun finale bij de twee zonder stuurman.

Vandenbussche, vorig jaar goed voor brons op het WK voor junioren, roeide op dit toernooi tot twee keer toe de snelste tijd en vertrok dus als een ernstige medaillekandidaat.

Ondanks die mentale druk loste Vandenbussche de steilste verwachting in. Na 750 meter viel hij kordaat de leiderspositie van de Wit-Rus Ivan Brynza aan.

Halfweg kwam onze landgenoot als eerste door en die koppositie hield hij ondanks een fel sprintende Brynza tot op de finish vast.

Henri Steyaert en Florian Chalmet deden het in de twee zonder stuurman driekwart van de race schitterend en leken op een medaille af te stevenen.

Op 600 meter vielen ze de leiderspositie van de Duitsers Gebauer-Loewa aan en kwamen ze tot op enkele meters. In de laatste 500 meter sprintten de Denen Pedersen-Kristensen zich echter vanuit een verloren positie binnen de medailles.

Dit zorgde voor een enorm gevecht tussen vijf teams en uiteindelijk moesten onze landgenoten zich gewonnen geven. Steyaert-Chalmet finishten uiteindelijk op de 5e plaats.