• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Play-off 1 geeft vanavond zijn laatste geheimen prijs

  Kunnen de Genk-fans vanavond nog eens feesten?

  Vanavond, omstreeks 20u, valt het doek over de play-offs. KRC Genk kroonde zich donderdagavond tot nieuwe landskampioen, voor het onttroonde Club Brugge. Om de andere plaatsen wordt straks nog volop gebikkeld.

  Standard heeft na zijn 2-0-overwinning tegen Club Brugge de derde plaats te pakken. De Luikenaren trekken op de slotspeeldag naar Genk.

   

  De Limburgers wonnen hun vorige vier thuismatchen in POI, maar nu er niets meer op het spel staat en de club in volle feestroes verkeert, liggen er kansen voor de spelers van Michel Preud'homme.     

   

  Concurrent Antwerp trekt in de vooravond naar Club Brugge. Na het 1-2-verlies tegen AA Gent moest stamnummer 1 de derde plaats afgeven aan Standard. Beide teams hebben wel evenveel punten.

   

  Als bekerwinnaar KV Mechelen door het matchfixingschandaal niet Europees mag voetballen, zit Standard of Antwerp volgend seizoen rechtstreeks in de poules van de Europa League. De belangen zijn dus groot.     

   

  Ook de 5e plaats kan nog een Europees ticket opleveren als KVM wordt veroordeeld. AA Gent en Anderlecht maken in een rechtstreeks duel in de Ghelamco Arena uit naar wie die plek gaat. De Gentenaren hebben genoeg aan een punt.