• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Velen droegen bij aan City-revival, maar niemand meer dan Kompany"

  "Een donderende stem in de kleedkamer, erbuiten een berekende ambassadeur."

  Het adieu van Vincent Kompany valt de City-aanhangers zwaar. Maar in hun reacties overheerst vooral dankbaarheid voor wat de Belg de Engelse topclub gegeven heeft. Zo ook bij voorzitter Khaldoon Al Mubarak. 

  Khaldoon Al Mubarak beschrijft in een mededeling de belangrijke rol die Kompany gespeeld heeft in de enorme ontwikkeling van de club.

   

  "Velen hebben bijgedragen aan de wederopleving van Manchester City, maar niemand was belangrijker dan Vincent Kompany", stelt Al Mubarak.

   

  "Een decennium lang was Vincent het levensbloed, de ziel en het kloppende hart van een enorm getalenteerde kern. Een donderende stem in de kleedkamer, maar erbuiten ook een stille en berekende ambassadeur."

   

  "Ik weet niet of hij verwacht had om de Premier League-trofee als aanvoerder vier keer in de lucht te mogen steken. Maar hij zal herinnerd en geëerd worden wanneer de toekomstige generaties het hebben over deze periode van succes."

   

  "Door zijn leiderschap, intelligentie en vastberadenheid kon hij zich fantastisch aanpassen onder vier verschillende managers en kon hij enkele slopende blessures overwinnen." 

  Kompany door de jaren heen bij City: