• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Philipsen, bijna prijs in Californië: "Vooral blij met mijn gevoel"

  Philipsen (centraal) in actie in Californië.

  5e, 2e en in de slotetappe 3e: zie daar de ereplaatsen die Jasper Philipsen opgestapeld heeft in de Ronde van Californië. "Ik keer met een goed gevoel terug naar huis", zegt de Belg van UAE Team Emirates.

  Philipsen eiste in de Californische massasprinten zijn rol op, maar winnen zat er telkens nét niet in. Toch laat onze landgenoot dat niet aan zijn hart komen.

   

  "Ik eindig deze Ronde van Californië met een positief gevoel en dat wil ik meenemen naar België. Ik was een paar keer dicht bij de zege, maar het is gewoon niet gelukt. Dat moet je er ook bijnemen. Ik ben vooral blij met het gevoel dat ik te pakken heb", aldus Philipsen.

   

  "Op het einde van het voorjaar was ik echt wel heel moe, maar nu voel ik dat ik weer in orde ben. Ik heb veel geleerd in dat voorjaar, het was allemaal nieuw en ik wist ook niet goed hoe mijn lichaam daarop zou reageren."

   

  "Ik heb daar veel van opgestoken, niet alleen qua koersprogramma en voorbereiding, maar ook over andere zaken. Ik ben gewoon nog iets professioneler geworden de voorbije weken. Ik heb een beetje meer op mijn voeding gelet, goed gerust en daarna goed getraind. Dat heeft hier toch geloond. Bij de profs moet je om mee te spelen niet 90% zijn, maar echt de volle 100. Dat is toch anders dan in wedstrijden bij de jeugd."   

   

  Nu volgen voor Philipsen de Hammer Series, de Ronde van Limburg, Dwars door het Hageland, de Heistse Pijl en de Elfstedenronde. "Die laatste vier zijn wedstrijden die me moeten liggen, allemaal ook niet ver van huis. Dat is wel leuk om die erbij te nemen. Ik hoop dat ik deze conditie kan vasthouden en me daar kan tonen", besluit Philipsen.

  Philipsens ploegmaat Pogacar is eindwinnaar: