• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Paderborn promoveert voor 2e jaar op rij en mag naar Bundesliga

  Paderborn speelt volgend seizoen in de Duitse hoogste klasse. Het verloor nochtans zijn laatste match in de tweede klasse, maar eindigt de competitie toch op plaats twee. De club speelde in het seizoen 2014-2015 al eens één seizoen in de Bundesliga.

  Keulen was als kampioen in de Duitse tweede klasse al zeker van rechtstreekse promotie naar de Bundesliga. Paderborn en Union Berlin bikkelden op de laatste speeldag om de tweede plaats en het tweede ticket. Paderborn deed het zelf niet bijzonder goed want het verlooi met 3-1 in Dresden.

   

  Toch mocht de club vieren want Union Berlin speelde 2-2 gelijk bij VfL Bochum. Beide ploegen eindigden de competitie zo met 57 punten, maar Paderborn haalt het door een beter doelpuntensaldo.

   

  Paderborn speelde al eens een jaar in de Bundesliga in 2014-2015, maar zakte toen meteen weer. Het jaar daarop zakte de club zelfs naar de derde klasse. Nu maakt de ploeg de omgekeerde beweging met twee promoties op een rij.