• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany kondigt afscheid van City aan: "Tijd om te vertrekken"

  Vincent Kompany zoals we hem niet meer zullen zien: juichend in een City-shirt.

  Vincent Kompany heeft de knoop doorgehakt: onze landgenoot zet een punt achter zijn 11-jarige verblijf bij Manchester City. De (met 6-0 gewonnen) finale in de FA Cup tegen Watford gisteren was zijn laatste wapenfeit voor City.

  De 33-jarige Kompany kondigde zijn afscheid om 10u aan op zijn Facebook-pagina.

   

  "Dit is deel 1 van mijn open brief voor de supporters", zo begint het bericht.

   

  "Gisteren hebben we een punt gezet achter een ongelofelijk seizoen, mijn 11e als speler van City. Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar dit 11e seizoen is meteen mijn laatste als "Blue"."

   

  "Dit voelt onwezenlijk aan. Hoe dikwijls krijg je de kans om zo'n belangrijk hoofdstuk voor een club met zo'n mooie geschiedenis en traditie op deze manier te beëindigen?"

   

  "De tijd om te vertrekken is aangebroken."

   

  "Hoe overweldigend dit ook is: ik voel alleen maar dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor al wie mij gesteund heeft in deze heel bijzondere club."

   

  "Ik herinner me mijn eerste dag net zo goed als mijn laatste. Ik herinner me de grenzeloze liefde van de mensen van Manchester."

   

  "Ik zal nooit vergeten hoe trouw de City-supporters mij zijn gebleven in goeie en vooral de minder goeie tijden. Jullie hebben me geïnspireerd om nooit op te geven."

  "Een blauwe natie is opgestaan"

  "Sheikh Mansour (de eigenaar van de City-groep, red) heeft mijn leven veranderd en dat van alle City-fans in de wereld. Ook (voorzitter) Khaldoon Al Mubarak is een sterke leider en een goed mens. Ook hen zal ik altijd dankbaar zijn."

   

  "Een blauwe natie is opgestaan en heeft de gevestigde orde uitgedaagd, wat ik fantastisch vind. City kan niet in betere handen zijn."

   

  "Het is een cliché, maar het klopt als een bus: zonder mijn ploegmaats zou ik niet staan waar ik nu sta. We hebben vele oorlogen uitgevochten, zij aan zij. Dus aan al die jongens, van de ploeg van 2008-2009 tot die van vandaag: ik ben jullie het een en ander verschuldigd, mannen!"

   

  "Een speciaal woordje ook voor Pep (Guardiola, red) en de staf: jullie zijn geweldig. Julie hebben me na elke tegenslag nog sterker laten terugkeren. Heel hard bedankt!"

   

  "Ik wil van dit bericht ook gebruik maken om mijn liefde uit te drukken voor mijn gezin. Carla, Sienna, Sire en Kai: jullie zijn de enige "qaudruple" die ertoe doet. Net als mijn vader (Pierre), (zus) Christel en (broer) François."

   

  "Ik heb maar van een ding in mijn leven spijt. Ik had graag gehad dat mijn (overleden, red) moeder in het Etihad-stadion had kunnen zitten en de City-liedjes had kunnen meezingen, naast mijn vrouw en kinderen."

   

  "Ik had graag gehad dat ze me gelukkig had gezien, dat ze had gezien dat ik het spelletje kon spelen dat ik graag speel, bij de club waar ik van houd. Maar ik weet dat ze me altijd blijven volgen is."

   

  "Deel 2 van deze open brief, over mijn toekomst, volgt zeer binnenkort..."

  Goed gevulde prijzenkast

  Kompany won met Manchester City vier keer de Premier League, twee keer de FA Cup, vier keer de League Cup en twee Community Shields. In totaal kwam de verdediger in 360 wedstrijden in actie voor de club uit Manchester. Daarin trof hij 20 keer raak.

  De Facebook-post van Kompany: