• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coucke: "Dit is niet alleen symboliek, Kompany heeft alles om te slagen"

  Marc Coucke hoopt zijn club met Kompany op de rails te krijgen

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft voor een stunt van formaat gezorgd met de komst van Vincent Kompany. "Dit is een enorme eer voor onze club", zei Coucke voor de laatste match van het seizoen. 

  "Er is eigenlijk niet veel over geld gebabbeld"

  Met de aankondiging over de komst van Vincent Kompany als speler-trainer redde Anderlecht plots toch nog zijn magere seizoen. Marc Coucke. "Vincent Kompany is een ongelooflijke Anderlecht-man. Hij zegt zelf ook dat hij paars bloed heeft", zei een trotse voorzitter. "Het maakt hem niet uit of we nu 2e of 6e staan. Dat kon je ook in zijn open brief lezen. Dit is gewoon een project waar hij in gelooft. Hij komt thuis en we geven hem een warm welkom."

   

  "Ik denk dat er veel gemakkelijkere opties waren voor Vincent Kompany. Het is een ongelooflijke eer voor de club dat hij deze uitdaging wil aangaan. We gaan alles doen om hem te helpen slagen."

   

  Welke financiële inspanning heeft Coucke moeten doen voor Kompany? "Er is eigenlijk niet veel over geld gebabbeld. Maar het is vanzelfsprekend dat dit niet de goedkoopste optie was voor ons."

   

  "De praktische zaken rond het sportieve dat mogen anderen uitleggen. Vincent zal er zelf ook wel de nodige duiding bij geven. Er komen zeker nog persmomenten. We hebben heel veel voorbereid want we zijn hier al heel lang mee bezig. Deze plannen moeten we nu een voor een in de praktijk omzetten."

  "Je voelt dat dit een ongelooflijke boost geeft"

  "We zijn Kompany heel dankbaar, maar ik wil ook het hele team van Anderlecht bedanken. We zijn hier met een hele groep al een tijd mee bezig. Het feit dat het in alle discretie gebeurd is, is ook een deel van het succes. Ik ben vandaag heel tevreden, maar dit is nog maar de eerste stap."

   

  "Ik ben er echt van overtuigd dat hij alle kwaliteiten heeft om te slagen. Hij heeft heel veel ervaring. Als speler heeft hij bij de beste coaches ter wereld gespeeld."

   

  "Op het moment dat je voorzitter wordt van Anderlecht heb je plots een ongelooflijke verantwoordelijk voor heel veel supporters over het hele land. Vanaf dag één heb ik die volop proberen te nemen. Ik probeer alles te doen om de supporters gelukkig te maken. Je voelt dat dit een ongelooflijke boost geeft. Maar het is niet alleen symboliek, hij heeft ook de kwaliteiten om echt te slagen."