• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verschueren: "Kompany brengt zelf assistent mee en stelt die binnenkort ook voor"

  Marc Coucke en Michael Verschueren kondigen de komst aan van Vincent Kompany.

  Met de komst van Vincent Kompany levert Anderlecht een stunt van formaat. Voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Michael Verschueren werkten achter de schermen aan de terugkeer van "The Prince". "Hij is de man die we nodig hebben voor Anderlecht 2.0."

  Marc Coucke: "Het moment dat Vincent 'ja' zei, ga ik nooit meer vergeten"

  Marc Coucke en Michael Verschueren zijn in de wolken met de terugkeer van Vincent Kompany naar het Astridpark.

   

  "Ik denk dat we met de komst van Vincent iets bereiken dat iedereen voor onmogelijk gehouden had", zegt Michael Verschueren.

   

  "Vincent is een kind van het huis, iemand met paars bloed. Hij is de man die we nodig hebben om de club een nieuw elan te geven en Anderlecht 2.0 te installeren."

   

  "Dit is een beetje out of the box, maar Sporting heeft vernieuwing nodig. Dit is de eerste stap. Vincent wil dat deze club opnieuw de club van weleer wordt."

  "Ideale moment om Vincent te introduceren"

  De gesprekken met Kompany gingen snel in de diepte en leidden al even snel tot een samenwerking tussen de club en de speler.

   

  Verschueren: "We hebben veel gepraat over voetbal, onze visie, de toekomst van ons voetbal en de problemen die we nu ondervinden. We hebben een visie ontwikkeld en hij aanvaardt die. We willen offensief en creatief voetbal brengen en dat wil hij ook."


  "We hebben ook veel over de jeugd gesproken. Ik denk dat Vincent veel zin heeft om met de jongeren te werken."

   

  "Onze fans moeten begrijpen dat Vincent een stuk van ons verleden is, maar tegelijk onze toekomst garandeert. Dit is het ideale moment om een persoonlijkheid als Vincent te introduceren."

  "Beslist de tactiek en wie speelt"

  Kompany wordt speler-trainer bij paars-wit, al heeft hij geen ervaring met dat laatste. Michael Verschueren: "Vincent heeft juist heel veel ervaring. Hij zal vooral als een soort manager optreden. Hij wordt de baas over de manier van spelen en de opstelling."


  "Maar als hij zelf op het veld staat, zal hij een beroep doen op een coach, die hij zelf meebrengt. Dat is iemand met trainerservaring. Zijn naam maken we nu nog niet bekend. Vincent zal daar op het gepaste moment zelf over communiceren."

   

  "Ik ga er ook vanuit dat hij als een magneet zal werken voor spelers die twijfelden of Anderlecht wel toekomstplannen heeft. Nu is dat duidelijkheid. Ik ga ervan uit dat we met hem makkelijker spelers kunnen aantrekken."

  "Zijn "ja" zal ik nooit vergeten"

  Marc Coucke nam mee het initiatief om Kompany naar het oude nest te halen. Ook de voorzitter van paars-wit was snel overtuigd van de kwaliteiten van de verdediger.


  "De analyse die Vincent maakte, samen met Frank Arnesen en Michael Verschueren, leidden ons allemaal tot dezelfde conclusie: dat dit avontuur alles heeft om te slagen", zegt Coucke.

   

  "Het moment waarop Vincent zei: "Ja, ik ga akkoord", dat zal ik nooit vergeten."

   

  "Als er één persoon is die symbool staat voor Anderlecht, dan is dat Vincent. Hij komt uit onze jeugd en we bouwen voort op onze jeugd. Dus wat de symboliek betreft, zit alles erin. Maar ook wat onze hele visie betreft, is alles aanwezig."

   

  "Dit is geen 15 jaren-plan. We gaan er alles aan doen om de mooie tijden zo snel mogelijk te laten herleven." 

  Filmpje met Coucke en Verschueren: