• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brazilianen aan de macht bij Lyon: Juninho TD en Sylvinho T1

  Juninho in zijn tijd als Lyon-voetballer.

  De Brazilianen krijgen het voor het zeggen in Lyon. Clubboegbeeld Juninho is bij de Franse club aangesteld als sportief directeur en in zijn kielzog neemt Juninho zijn landgenoot Sylvinho mee als trainer.

  De 44-jarige Juninho speelde tussen 2001 en 2009 voor Lyon, dat in die tijd het Franse voetbal tot en met domineerde. Hij behaalde met de club 7 Franse titels op een rij en gooide met zijn dribbels en fenomenale traptechniek ook meermaals hoge ogen in de Champions League.

   

  De eerste daad van Juninho is de aanstelling van een nieuwe trainer. De Braziliaan heeft daarbij zijn oog laten vallen op Sylvinho, een jaartje ouder dan Juninho.

   

  Sylvinho verdiende zijn strepen als voetballer bij Corinthians, Celta Vigo, Arsenal, Barcelona en Manchester City. Hij was tot nu de adjunct van de Braziliaanse bondscoach Tite en bondscoach van de Braziliaanse U23.

   

  "Sylvinho beschikt nog niet over heel veel ervaring als T1, maar zonder een vergelijking te willen maken met Zinédine Zidane: je ziet dat topvoetballers snel hun weg kunnen vinden in ambitieuze projecten", zegt Lyon-voorzitter Aulas.

   

  "Sylvinho neemt een andere Braziliaanse trainer mee die hem zal bijstaan met statistieken en videoanalyse."

  Volgend seizoen weer Champions League

  Lyon is één speeldag voor het einde van de Franse competitie 3e in het klassement. Het zal die plaats ook na de laatste match bekleden, want de afstand met het nummer 2 (Rijsel) is 6 punten en met nummer 4 Saint-Etienne gaapt een gaatje van 4 punten. Daardoor is Lyon nu al verzekerd van een Champions League-ticket voor volgend seizoen.

  Tweets: