• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rode Duivel Boyata verlaat Celtic voor Hertha Berlijn

  Boyata

  Dedryck Boyata won met Celtic 4 titels, 2 bekers (daar kan nog 1 bijkomen) en 3 League Cups.

  Dedryck Boyata kiest na 4 jaar Schotland, waarin hij 4 titels won met Celtic, voor een nieuw avontuur, in Duitsland. Hertha Berlijn heeft de komst van de Belgische verdediger aangekondigd.

  Dedryck Boyata werd gevormd door Manchester City, maar kon daar nooit doorbreken. Bij Celtic wierp hij zich wel op tot een rots in de branding. Hij dwong er ook een plaats af in de selectie van de Rode Duivels. Op het afgelopen WK stond hij zelfs 3 keer aan de aftrap.

   

  Maar omdat hij bij Celtic de voorbije 4 jaar alles heeft gewonnen wat er te winnen valt, vindt de 28-jarige Boyata de tijd rijp voor een nieuwe stap in zijn carrière. Bij Hertha Berlijn treedt hij in de voetsporen van onder meer Bart Goor, de enige Belg die ooit het shirt van de Berlijnse club droeg. 

   

  "We hadden Dedryck al heel lang in ons vizier", zegt technisch directeur Michael Preetz. "We zijn zeker dat hij een versterking voor onze defensie zal zijn."

   

  "Ik ben erg gelukkig met mijn overstap", zegt Boyata zelf. "Deze club is erg ambitieus en heeft een doel voor ogen (Hertha eindigde afgelopen seizoen 11e, red). Ik was onder de indruk van de plannen van Michael Preetz. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen."