• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vertenten duikt op in 20 km door Brussel: "Probeer mijn vriendin nog in te halen"

  Bart Vertenten

  Bart Vertenten floot al maanden geen matchen meer, maar onderhoudt wel zijn conditie.

  Valentin Poncelet en Alexandra Tondeur hebben de 40e editie van de 20 km door Brussel op hun naam geschreven. De meest opvallende deelnemer was misschien wel scheidsrechter Bart Vertenten, die op non-actief staat wegens zijn vermeende betrokkenheid in het fraudedossier.

  Bart Vertenten schuwde het openbare leven sinds zijn naam viel in het onderzoek naar mogelijke fraude in het Belgische voetbal. Maar de 20 km door Brussel wou de radioloog toch niet aan zich laten voorbijgaan.

   

  Vertenten werd opgepikt door VRT NWS-reporter Pascale Mertens, die een eindje meeliep. "Het laatste deel was heel zwaar. Waarom? Omdat mijn vriendin voor mij loopt en ik probeer haar nog in te halen!"

   

  Valentin Poncelet en Alexandra Tondeur verteerden de inspanningen het beste. Poncelet bleef bij de mannen net boven het uur (1u00'34"), al had hij een ruime voorsprong op achtervolger Nick Van Peborgh. Alexandra Tondeur, die 2 weken geleden nog wereldkampioene triatlon werd, had bij de vrouwen ook een riante buffer op Amélie Saussez.

  Uitslagen 20 km door Brussel

  Mannen:

   

  1. Valentin Poncelet - 1u00'34"
  2. Nick Van Peborgh - 1u02'31"
  3. Justin Mathieu - 1u02'42"

   

  Vrouwen:

   

  1. Alexandra Tondeur - 1u13'04"
  2. Amélie Saussez - 1u14'16"
  3. Hélène Depoorter - 1u17'41"