• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Witsel & Hazard van tegenstanders naar ploegmaats: "Hij zal me helpen"

  Witsel en Hazard speelde hun laatste competitiematch tegen elkaar.

  Thorgan Hazard speelde gisterenavond zijn laatste match van het seizoen tegen het Borussia Dortmund van Axel Witsel. Na de zomer zal Hazard ook in het gele shirt te zien zijn. De twee Rode Duivels kijken er duidelijk naar uit. "Wat ik tegen hem gezegd heb? Haast je, we hebben je nodig", lachte Witsel.

  Thorgan Hazard maakte zelf al een tijdje geleden bekend dat hij een persoonlijk akkoord heeft met Borussia Dortmund. Hij speelde zijn laatste match voor Mönchengladbach dus gisterenavond tegen zijn toekomstige club. Heeft hij er al met Axel Witsel over gesproken? "Tuurlijk. We hebben contact. Ik praat regelmatig met Witsel."

   

  "Volgend jaar zal hij er zijn om mij te helpen. Hij heeft me niet moeten overtuigen om te tekenen. Als zo'n club aanklopt, heb je geen extra motivatie nodig. Maar het is wel fijn dat er al iemand speelt die ik ken. Ik ken nog wel wat spelers van Dortmund. Ik hoop dus dat mijn integratie snel zal gaan. Ik denk dat ik me geen zorgen moet maken."

   

  "Ik heb wel gewoon tegen hem gezegd dat onze speelstijl hem ligt", verklapt Witsel. "Hij heeft graag de bal, hij combineert graag. En dat is echt ons DNA. Ik ben er zeker van dat er ook andere clubs geïnformeerd zullen hebben. Dus ik heb hem gezegd dat het een voordeel is dat hij de Duitse competitie al kent. Hij speelt hier al een paar jaar."

   

  "Ik heb gezegd: Haast je, want we hebben echt een speler als jou nodig."