• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Valerie Barthelemy staat ook op het podium in Cagliari

  Valerie Barthelemy.

  Een week na haar eerste podiumplek in een Wereldbeker-manche is Valerie Barthelemy vandaag opnieuw derde geworden. 

  Barthelemy legde de 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen af in Cagliari (Ita) in 58'10".

   

  Barthelemy moest in een sprint nipt haar meerdere erkennen in de Duitse Nina Eim (58'08"). De zege ging naar de Britse Sophie Coldwell (57'58"). 

   

  Barthelemy kwam als 10e uit het water, op 10 seconden van Coldwell. In het fietsgedeelte wist ze aan te pikken bij de kopgroep. Coldwell voerde de forcing in het lopen, achter haar streden Barthelemy en de Duitsers Nina Eim en Lena Meissner voor de overige podiumplaatsen.     

   

  Pas vorige week vierde Barthelemy in het Chinese Chengdu haar rentree nadat ze eind februari op training met de fiets ten val gekomen was en een breuk opliep in haar heiligbeen. Ook daar pakte ze het brons.

  "Was wat onzeker door kniepijn"

  "Ik had een beetje last van mijn knie deze week, waardoor ik niet veel heb kunnen lopen in de voorbereiding op Cagliari", zegt Barthelemy.

   

  "Ik bleef wat in het ongewisse, maar de motivatie om het maximum aan punten te pakken met het oog op een olympische kwalificatie hield me scherp."

   

  "De wedstrijd verliep niet zo eenvoudig. Ik viel bij aanvang van het zwemmen en had dan ook heel wat werk op de plank om de kopgroep bij te benen."

   

  "Wat betreft het lopen heb ik in China bewezen dat ik snel ben op de supersprint van 2,5 km. Ik wilde nu ook testen of ik dicht bij de koplopers kon blijven."

   

  De test bleek geslaagd voor Barthelemy, die haar laatste 5 km aflegde in 17'10", meteen goed voor de op twee na beste tijd van de 44 deelnemers.   

   

  Ondanks de demonstratie van haar goede vorm zal Barthelemy pas eind juni in de Wereldbeker-manche in Antwerpen opnieuw in competitie aantreden.

   

  "Ik bekijk het nog met mijn trainer, maar we hebben een hoogtestage ingepland die 2 tot 3 weken training zonder onderbreking vereist", klinkt het.

  Tweet: