Lyon klopt Barcelona in Champions League-finale vrouwen dankzij hattrick van Gouden Bal

za 18 mei 2019 20:23
Hegerberg (nummer 14) scoorde 3 keer in 16 minuten.

Barcelona heeft Lyon niet kunnen verrassen in de finale van de Champions League bij de vrouwen. De Noorse stervoetbalster Ada Hegerberg stal de show met een hattrick in de 4-1-zege van Lyon.

Voor de 8e keer in 10 seizoenen stond Lyon in de finale van de Champions League. Barcelona speelde voor het eerst de finale en kon de Franse formatie niet van een 6e eindzege houden.

Gouden Bal Ada Hegerberg was de absolute uitblinker. In 16 minuten tijd scoorde ze 3 keer in de 1e helft, de eerste hattrick ooit in de finale van de Champions League bij de vrouwen. Marozsan had Lyon al na 5 minuten op voorsprong gebracht.

Na de rust kon Barcelona de 4-0-achterstand niet meer uitwissen. De Nigeriaanse Oshoala zorgde in minuut 89 wel nog voor de eerredder: 4-1.