• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Top 10 zou heel mooi zijn in tijdrit van zondag"

  Victor Campenaerts.

  Zondag staat in de Giro de tijdrit tussen Riccione en San Marino op het menu, goed voor 34,8 kilometer. Een kolfje naar de hand van werelduurrecord Victor Campenaerts? Onze landgenoot houdt de boot af.

  Campenaerts richt zich vooral op de afsluitende etappe in de Giro, op de slotdag in Verona. Die van morgen is minder spek naar zijn bek.

   

  "Veel meer dan het roadbook van zondag heb ik nog niet gezien. Vanavond, na de rit, gaan we de tijdrit met de auto verkennen", zegt Campenaerts.

   

  "Ik had dat graag met de fiets gedaan, maar na zo'n lange etappe is dat geen goed idee."

   

  "De vraag is of zo'n verkenning genoeg zal zijn om de klim te verkennen. Misschien moet ik de klim zondagochtend nog eens met de fiets doen? Daar zal ik nog eens over nadenken."

   

  "Ik heb me in deze Giro nog niet echt kunnen sparen, maar ik voel me best goed. Het is morgen geen parcours dat op mijn lijf geschreven is, maar ik zal zeker alles geven."

  "Roglic is niet te kloppen"

  Campenaerts schuift Primoz Roglic naar voren als favoriet morgen.

   

  "Roglic is een supergoeie tijdrijder. In mijn ogen is hij niet te kloppen. Hij is al wel eens gevallen in deze Giro, maar door een schaafwonde op je bil ga je niet veel trager rijden."

   

  "Ik zie hem misschien nog niet meteen de roze trui terugpakken, maar wel een grote stap zetten. Ik ben alvast een fan van hem."

   

  "Ik denk voor zondag ook aan Vincenzo Nibali. Wat mezelf betreft: top 10 op dit parcours is voor mij heel goed, dichter komen zou fantastisch zijn."


  "Ik zeg dus niet dat ik voor de overwinning ga. Je moet realistisch blijven. Ik zal wel even in de hot seat zitten, maar de goeie klimmers komen na mij."