• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Benfica mag 37e kampioenenbeker in de prijzenkast zetten

  Benfica heeft zich in Portugal tot landskampioen gekroond. Het sloot de competitie af met 2 punten voorsprong op uittredend kampioen Porto. Het is voor de club de 37e landstitel in de geschiedenis.

  Halfweg de Portugese competitie in januari zag het er niet goed uit voor Benfica. De club had een achterstand van 7 punten op leider Porto, maar in de tweede helft van het seizoen presteerde de club bijzonder sterk. Trainer Rui Vitoria moest vertrekken en sinds de aanstelling van Bruno Lage liep het allemaal veel beter.

   

  Op de slotspeeldag moest Benfica, met reservedoelman Mile Svilar, maar een punt pakken om zeker te zijn van de titel, maar het speelde niet met de handrem op, integendeel. Seferovic (2x), Joao Félix en Rafa Silva waren trefzeker. Benfica won met 4-1  van Santa Clara. Het scoorde dit seizoen zo meer dan 100 keer. In het seizoen 1972-1973 gebeurde dat voor het laatst.

   

  Benfica plaatst zich dankzij de titel rechtstreeks voor de Champions League, nummer 2 Porto is veroordeeld tot de voorronden.