• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belhocine: "Niet als 5e eindigen zou als onrechtvaardig aanvoelen"

  Karim Belhocine vrijdag op de persbabbel.

  Anderlecht sluit de competitie zondag af met een bezoek aan AA Gent. Beide clubs tellen 32 punten in POI en bikkelen voor de 5e plaats in de rangschikking.

  Anderlecht neemt de slotwedstrijd zeer ernstig, want er zou nog wel eens een Europees ticket aan kunnen vasthangen. Karim Belhocine laat dan ook niks over aan het toeval.

   

  "Deze match is voor ons een finale die we moeten winnen. We zullen er alles voor doen", zegt Belhocine, die een pluim op de hoed zet van zijn spelersgroep.

   

  "Je moet niet onderschatten welk werk deze jongens de voorbije weken aan het leveren zijn. Toen ik overnam, vroeg ik aan de groep om goesting te tonen, solidariteit en grinta. Dat hebben ze elke match gedaan. Donderdag in de 2e helft tegen Genk voegden we daar ook nog eens goed voetbal bij."

   

  "Kijk: thuis hadden we in deze play-offs moeten winnen van Gent, wonnen we met zijn tienen van Standard en eergisteren maakten we een heel goeie beurt tegen de kampioen. Dat zijn zaken waardoor we zondag met veel vertrouwen naar Gent gaan."

   

  Gent wipte donderdagavond na een 1-2-overwinning op Antwerp over Anderlecht naar de 5e plaats, met evenveel punten.

   

  Belhocine: "Het is een bizar gevoel, want in onze laatste 5 matchen hebben we maar 1 keer verloren, in Brugge. We hebben 3 keer niet verloren, maar toch staan we achter Gent. Dus moeten we er zondag alles aan doen om te winnen en dan geeft die 5e plaats ons hopelijk recht op Europees voetbal."

  "Ook Gent zal de druk voelen"

  "Niet als 5e eindigen, zou bij mij toch als een onrechtvaardigheid aanvoelen", zegt Belhocine.

   

  "De groep verdient die 5e plaats voor de weg die we de voorbije weken samen hebben afgelegd. Ik denk dat we die positie zondag kunnen terugpakken. Ik heb er alle vertrouwen in en hoop dat de spelers datzelfde vertrouwen voelen, zodat we kunnen gaan halen wat we verdienen."


  "Niet alle druk ligt trouwens bij Anderlecht om Europees voetbal te halen. Gent zal ook die druk voelen. We moeten onze weg gewoon voortzetten en nog meer geven. Want dat heb je nodig in een finale. Dat vraagt meer inspanningen, meer voetbal, meer alles. Ik ben er klaar voor."

   

  Zondag zou aan het T1-schap van Belhocine bij Anderlecht wel eens een einde kunnen komen. Hoe ziet de coach zijn toekomst?

   

  Belhocine: “Er is nog geen gesprek gepland met de directie. Mijn missie stopt zondag, ik hoop met een overwinning. Met mijn toekomst ben ik nu niet bezig, ik heb genoeg ander denkwerk. Vanaf maandag zullen we wel zien."

   

  "Ik sta voor alles open. Voetbal is mijn leven. Eerst als speler, nu als trainer. Ik ben coach van de grootste club van België. Daar ben ik trots op."

  "Hein laadt zich op voor nieuw seizoen"

  Belhocine belandde in het spoor van Hein Vanhaezebrouck in het Astridpark en na het vertrek van diens opvolger Fred Rutten nam Belhocine de touwtjes in handen.


  "Of ik nog contact heb met Hein? Geregeld, maar wat minder sinds januari. Hij is zich aan het opladen voor het nieuwe seizoen. Ik respecteer Hein en heb altijd fijn met hem kunnen samenwerken. Het kan dus zeker zijn dat we nog eens ergens samen aan de slag gaan."

   

  "Wat Anderlecht en het nieuwe seizoen betreft is er al veel geregeld. De datum voor de herstart van de trainingen ligt vast. De medische tests op 17 juni, de vrienschappelijke duels, de stage: ik heb dat vastgelegd in samenspraak met de rest van de staf en de medische staf. Maak je daar geen zorgen over...."

  Bekijk de persbabbel van Belhocine: