Ga naar de inhoud

Beerschot Wilrijk speelt vanaf volgend seizoen weer onder oude naam "Beerschot"

 za 18 mei 2019 22:45
Zeg niet meer Beerschot Wilrijk, maar wel Beerschot.
Zeg niet meer Beerschot Wilrijk, maar wel Beerschot.

Na de match tegen KV Oostende stelde Beerschot Wilrijk zijn nieuwe logo en de nieuwe officiële naam voor. Vanaf volgend seizoen heet de club gewoon weer "Beerschot".

Dat de club weer stamnummer 13 heeft, was al bekend. Op het scorebord kregen de fans op Het Kiel zaterdagavond het nieuwe logo en de officiële naam te zien.

 

Zeg volgend seizoen niet langer Beerschot Wilrijk, maar wel Beerschot. "De nieuwe naam klinkt vertrouwd in de oren", meldt de club. "Het wordt weer "Beerschot". Kort en krachtig. De ideale en perfecte roepnaam."

 

De officiële naam van de club wordt trouwens Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen. "KBVA dus", zegt Beerschot. "Waarmee het in alfabetische volgorde de KBVB voorafgaat. Er moet er ene den eerste zijn. En dat zijn wij. Den Beerschot!"

 

Ook het logo krijgt een facelift. "Het is een modernere versie van het oorspronkelijke logo van 1899. Met de vervaarlijk klauwende beer en de drie historische eikels."

Het nieuwe logo

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.