• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel blijft maar winnen: Europees en wereldkampioen voor de bijl in Albstadt

  " "

  Van der Poel wint de shorttrackrace van het WB-weekend in Albstadt.

  Mathieu van der Poel heeft in Albstadt net als vorig seizoen de shorttrackrace van de wereldbekermanche mountainbike gewonnen. De Nederlandse alleskunner liet niet de minsten achter zich in de sprint.

  Van der Poel kwam niet goed uit de startblokken en bengelde halverwege de wedstrijd achter een ruime kopgroep met onder meer wereldkampioen Nino Schurter en Europees kampioen Lars Forster.

   

  In de zevende ronde kwam Van der Poel eindelijk helemaal vooraan aansluiten. Forster probeerde de Nederlander met een demarrage in de slotronde nog onder druk te zetten, maar Van der Poel loste niet.

   

  In de laatste rechte lijn had Van der Poel daarna geen genade met zijn concurrenten. Na een indrukwekkende sprint balde hij zijn vuist. Forster en Schurter werden tweede en derde.

  Van der Poel met Schurter in het wiel.

  "Zondag wordt een moeilijk verhaal"

  Van der Poel wist niet waaraan hij zich mocht verwachten na een lang wegseizoen. Hij was dan ook heel tevreden met de overwinning in de shorttrackwedstrijd. "Ik zat in de start vast achter Gerhard Kerschbaumer, die zijn start volledig verknalde. Ik hoopte dat het zou stilvallen en dat ik kon komen aansluiten. Dat gebeurde ook."

   

  "Het was moeilijk om na het wegseizoen aan te passen aan de mountainbike, maar ik wist dat ik goed ben in de shorttrack. Zondag (crosscountry, red) wordt door de lange klimmen een moeilijker verhaal. Ik denk dat ik tegen de echte toppers zal tekortschieten. Maar het is al mooi om dit te winnen."

   

  Door zijn winst verdiende Van der Poel al zijn eerste WB-punten. Als winnaar van de shorttrack mag hij zondag vooraan starten.

   

  De crosscountrywedstrijd is zondag live te volgen op één en op sporza.be vanaf 14.35u.