• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  UEFA beboet Ajax alweer voor wangedrag fans in CL: 52.000 euro

  " "

  Ajax speelde thuis 1-1 gelijk tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League.

  Ajax heeft nog maar eens een geldboete gekregen van 52.000 euro voor het wangedrag van zijn supporters thuis tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League. Dit seizoen zorgden de fans al voor ruim 180.000 UEFA-boetes.

  Bij het duel op 10 april in de Johan Cruijff ArenA gooiden thuissupporters met voorwerpen, waren er ongeregeldheden onder het publiek en blokkeerden de fans de trappen in het stadion.

   

  Ajax heeft nog steeds een voorwaardelijke straf staan van 1 uitduel zonder publiek vanwege de betrokkenheid van de Amsterdamse aanhang bij incidenten tijdens de twee groepsduels met Benfica.

   

  Ajax en trainer Erik ten Hag kregen ook allebei een waarschuwing vanwege de verlate aftrap van de tweede helft van de halve finale bij Tottenham Hotspur (0-1).

   

  Trainer Mauricio Pochettino liet volgens de UEFA de thuismatch niet op tijd beginnen en kreeg een schorsing van 1 Europese wedstrijd. Het gaat om een voorwaardelijke straf voor de periode van een jaar. Daardoor kan de Argentijnse coach wel op de bank plaatsnemen bij de finale op 1 juni tegen Liverpool.