• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Trossard excuseert zich voor uitschuiver: "Geen negatieve spreekkoren bij Genk"

  " "

  Trossard hanteert de microfoon op het Stadsplein na de titelmatch, 's nachts in de Versuz liet hij zich even meeslepen.

  Te midden van alle euforie bij de 4e titel heeft KRC Genk een onvergetelijke feestnacht achter de rug. Coach Philippe Clement ging voorop in de gezangen op het Stadsplein. Later in de nacht trokken de spelers naar discotheek Versuz in Hasselt. Daar liet aanvoerder Leandro Trossard een wanklank horen, waarvoor hij zich nu excuseert.

  In de vroege uurtjes en met de micro in de hand liet een aangeschoten Trossard zich even meeslepen door de supportersgezangen rondom hem: "Alle boeren zijn homo's." De aanvoerder van Genk zong de frase 1 keer mee. Daar is een filmpje van opgedoken.

   

  Genk verspreidde vanavond een persbericht met de excuses van Trossard: "In de vroege uurtjes liet Leandro Trossard zich even meeslepen met een supporterslied dat niets met voetbal te maken heeft. Leandro verontschuldigt zich en benadrukt dat dat soort spreekkoren niet thuishoren bij KRC Genk."

  Pro League veroordeelt met klem gezang van Trossard

  De Pro League, de vereniging van profclubs in ons land, veroordeelt de actie van Trossard: "De Pro League veroordeelt met klem de gezangen en herhaalt dat die op geen enkele wijze hun plaats hebben in onze stadions, noch op events waaraan onze spelers deelnemen", luidt het in een persbericht.

   

  "De Pro League is het niet eens met de rechtspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep, die met een interval van 2 weken weigerde om de gezangen "Alle joden zijn homo's" en "Alle boeren zijn homo's" als discriminerend te veroordelen."

  Raman deed het 4 jaar geleden in stadion

  Eind december 2015 zong toenmalig Gent-speler Benito Raman dezelfde tekst na een overwinning thuis tegen Kortrijk. Die deed dat wel met de microfoon in het stadion.