• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ten Hag ontvangt Rinus Michels Award na fantastisch seizoen met Ajax

  Ten Hag (links op de foto) wint de Rinus Michels Award voor het eerst.

  Erik ten Hag heeft de prestigieuze Rinus Michels Award gewonnen, de prijs voor de Trainer van het Jaar in Nederland. De 49-jarige coach pakte met Ajax de dubbel in eigen land en imponeerde in de CL.

  Onder Ten Hag beleefde Ajax een fantastisch seizoen. Het werd kampioen van de Eredivisie na een nek-aan-nekrace met PSV en won de KNVB Beker in de finale tegen Willem II.

   

  Niet alleen in eigen land deed Ajax het goed, ook Europees schreef de club uit Amterdam een indrukwekkend verhaal. Ajax schopte het met geweldig voetbal tot in de halve finales van de Champions League. Daarin sneuvelde het pas in de toegevoegde tijd van de terugwedstrijd tegen Tottenham.

   

  Ten Hag volgt op de erelijst van de Rinus Michels Award Philip Cocu op. Die werd vorig seizoen met PSV kampioen. Mark van Bommel, zijn opvolger in Eindhoven, was dit seizoen één van de genomineerden, net als John van den Brom (AZ) en Adrie Koster (Willem II).