• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot Wilrijk sluit seizoen af met nieuwe naam en nieuw logo

  Jan Van den Bergh wordt in de bloemetjes gezet.

  Beerschot Wilrijk speelt morgen zijn laatste match van het seizoen in Play-off II. Volgend seizoen zal de club spelen met een nieuw logo op de shirts en met een nieuwe naam. De fans kunnen de nieuwe look na de match tegen KV Oostende ontdekken bij een feest op het veld.

  Bij Beerschot Wilrijk weten ze volgend seizoen nog niet of ze in 1B of in 1A zullen spelen, maar wat ze wel al weten is dat ze met een nieuw logo op de borst zullen spelen en met een nieuwe naam. De bekendmaking is gepland voor meteen na de match tegen Oostende. Dan mogen de supporters op het veld om daar op een groot scherm de naam en het logo te ontdekken.

   

  Naar verluidt zou KFCO Beerschot Wilrijk door het leven willen gaan als kortweg Beerschot. Maar een naamsverandering werd nog niet aangevraagd bij de KBVB. Dat moet voor 1 juni gebeuren. Als het verzoek wordt goedgekeurd, kan volgend seizoen aangevat worden onder de nieuwe naam. In principe zouden er geen bezwaren mogen zijn want de naam Beerschot werd sinds het faillissement in 2013 al ruim vijf jaar niet meer gebruikt. Dat is de wachttermijn voor clubnamen die prijsgegeven werden.      Eerder dit seizoen haalde Beerschot Wilrijk al het stamnummer 13 weer naar het Kiel.

   

  Om er helemaal een feest van te maken geeft de 1B-club ook gratis tickets weg voor de wedstrijd. Ook Jan Van den Bergh, die naar AA Gent verkast, wordt nog een laatste keer in de bloemetjes gezet.