• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  NBA: Ontketende Stephen Curry wint het duel met broer Seth

  Stephen Curry

  Stephen Curry loodste Golden State naar de zege.

  In de play-offs van de NBA hebben de Golden State Warriors een 2-0-voorsprong genomen in de finale van de Western Conference. Stephen Curry loodste de Warriors naar een tweede zege tegen Portland.

  Regerend kampioen Golden State moest het opnieuw doen zonder Kevin Durant, die mogelijk nog een een week in de lappenmand ligt met een kuitblessure. Portland rook zijn kans en dankzij Damian Lillard en Seth Curry (broer van) liepen de Trail Blazers in het 3e quarters zelfs 17 punten uit.

   

  Op 4"30" van het einde hadden de Blazers nog altijd een voorsprong van 8 punten en dan schoten de Warriors wakker. Met een 10-0-tussenspurt nam de thuisploeg in geen tijd de leiding. Seth Curry spartelde nog even tegen met een driepunter en Lillard had in de slotseconden de kans om verlengingen af te dwingen, maar liet zich de bal ontfutselen door Iguodala.

   

  Golden State won zo met 114-111 en trekt met een 2-0-bonus naar Portland voor de volgende twee wedstrijden. Stephen Curry was de topschutter van de Warriors met 37 punten. Zijn "splash brother" Klay Thompson was goed voor 24 punten. Curry's echte broer Seth maakte 16 punten voor Portland.