• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gele trui Van der Breggen gunt ploegmate Hall zege in bergrit

  " "

  Anna van der Breggen in het geel, Katie Hall in het truitje van Boels-Dolmans.

  Boels-Dolmans heeft Mercedes-gewijs een 1-2-finish neergezet in de 2e etappe van de Ronde van Californië voor vrouwen (WorldTour). In de koninginnenrit gingen de Amerikaanse Katie Hall en wereldkampioene Anna van der Breggen samen naar de finish bergop: Hall won, Van der Breggen is steviger leider.

  Bekijk de finish:

  Van der Breggen verdeelt en heerst

  De rit naar Mount Baldy kondigde zich als een stevige hindernis aan: 8,2 kilometer klimmen aan gemiddeld 8,2 procent. Een grote groep van een 40-tal rensters bleef lang samen, tot in de aanloop naar de slotklim Shapira Omer en Kathrin Hammes ervanonder muisden. Zij kregen Coryn Rivera mee.

   

  De Duitse Hammes wierp haar gezellen af en ging solo op zoek naar de prestigieuze zege. Achter haar vielen ze als vliegen. Katie Hall kroop op de steile vlakken naar voren, met Van der Breggen in haar buurt. Ze raapten Hammes op en verdeelden de buit: Hall de ritzege en Van der Breggen het klassement.

   

  Opvallend: Van der Breggen won de Ronde van Californië in 2017, Hall die van 2018.

  Uitslag rit 2:

  1. Katie Hall (VS), 74 km in 2u36'39"
  2. Anna van der Breggen (Ned) - z.t.
  3. Ashleigh Moolman (ZAf) op 33"
  4. Clara Koppenburg (Dui) - 46"
  5. Omer Shapira (Isr) - 57"
  6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) - z.t.

  Stand na rit 2:

  1. Anna van der Breggen (Ned), in 5u12'37"
  2. Katie Hall (VS) op 29"
  3. Ashleigh Moolman (ZAf) - 1'06"
  4. Clara Koppenburg (Dui) - 1'25"
  5. Katarzyna Niewiadoma (Pol) - 1'34"