• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Denier viert 4e titel: "Deze ploeg is kwalitatief de sterkste"

  Pierre Denier is een man van vele oorlogen bij KRC Genk. De huidige teammanager - vroeger speler en T2 of interimcoach - vierde alle titels mee. "Maar deze kampioenenploeg bracht van alle 4 titels het beste voetbal", blikte het 62-jarige Genk-icoon terug op 1999, 2002, 2011 en 2019.

  "Ik was er ook bij de 4 bekers bij. Ik geniet nog van elk feest. Wat dit zo speciaal maakt? Deze ploeg is is kwalitatief de sterkste die ik al gezien heb. Dit team bracht van alle kampioenenjaren in Genk het beste voetbal."

   

  Maar er was nog een extra factor. "De supporters. Het voorbije anderhalf jaar staan zij weer massaal achter de ploeg. De sfeer was nog nooit zo goed. De vonk is duidelijk overgeslagen op de tribunes. Dat oudere supporters nog in de regen naar het Stadsplein komen, vind ik te gek voor woorden. Dat zegt wat over de appreciatie voor deze ploeg."

   

  Uitbundig gefeest heeft Denier niet gisteravond, maar hij was er wel de hele nacht bij: "Ik heb de supporters met de bus naar huis gebracht. Ik was bob." Ook vanavond doet hij het kalm aan: "Ik laat me verrassen, maar zal vooral op de achtergrond genieten."